12 Haziran 2008 Perşembe

Acemi Şoför (Kelime Oyunları-Zor)

"Ya Allah bismillah" dedi arabanın kapısını açarken.Oturdu direksiyona ve önce aynalara baktı."Aman be" dedi "kaç yıldır cüzdanda taşıdım şu ehliyeti bir işe yarasında oda beni taşısın bari biraz" diye düşündü.Anahtarı kontağa soktu.

İki haftadır yeni aldığı arabayla gündüzleri boş pistleri,futbol sahalarını geceleri boş sokakları turlayıp duruyordu.O sabah"artık vakti geldi ,bugün de denemezsem asla çıkamam bu trafiğe "diye düşünmüştü.
Planını yaptı.Öğlenden sonra 3 gibi evden çıkacak halasıgile kadar gidip dönecekti.Ne vardı ki bunda.Zaten hergece gittiği yoldu.Tek fark geceleri pek kimse olmayışıydı."Bunun da üstesinden gelirim" diye düşündü.

Soktuğu anahtarı çevirdi,kemeri bağladı vitesi taktı veeeee yollara....
Sokak boştu.Bir iki çocuk maç yapıyordu ama onlara yavaşca yaklaşıp korna çaldı.Kenara çekildiler geçti.Garip bir şekilde güveni yerine gelmeye başlamıştıki işte ana caddedeydi.Tek sıra giden arabalar arada duran dolmuşlar,yan sokaktan çıkan taksi şöförleri.Aman yarabbi.Bu neydi böyle.İçinden "umarım kırmızı yanmaz" diye geçirdi."Zira bu panikle bir durusam bi daha kalakamam herhalde" diye düşündü.
Yol fena gitmiyordu... Tamda Ankaranın o meşhur yokuşuna gelene kadar.Eve ne kalmıştı ki...
Ama bir anda "olamaz!" diye düşündü.Yavaşda olsa akan trafik bir anda tıkandı.Zaten yol çalışması yüzünden 2 şeride düşen 4 şeritli yokuşda şimdide kaza olmuştu."Bu ne ya kabus olmalı "dedi içinden."Ufff napalım bindik bi alamete ...geri dönemeyeceğime göre hadi bakalım öyle böyle gidicez burdan" dedi.Ayağını frenden kaldırdı gaza yüklendi ama işte kabus.Araba stop etti.
"Sakin ol, sakin ol "diye fısıldadı onca korna sesi arasında kendi kendine."Kimse umrumda değil ben gidemezsem onlarda gidemez, çalın anasını satıyım çalın üstümden atlayın bari" diye sinirlendi.Anlaşılan sakin olma telkinleri pekde işe yaramamıştı.
Bir-iki derken üçüncüde kaldırdı arabayı.Ama garip bir şekilde araba hızlanmıyordu ve tek şeride düşen yolu da kapattığı için arkada bekleyenler iyice sabırsızlanmışlardı."Allahıııım bitsin bu kabus lütfen" diye söylendi."Ulan bu günü bir bitirirsem varya artık heryerde sürerim ben bu zıkkımı" dedi yüksek sesle.Ayağını tekrar debriyaja götürdü bastı sonuna dek sonra tam gaz.Evet garip ama olmuştu işte sonunda hız göstergesi 10-20leri bırakıp yükselmeye başlamıştı.Arabayı bulduğu ilk boşlukta sağa çekti.Kemeri çözüp arabadan indi.Tişörtü sırılsıklam olmuştu.Biraz nefes aldı."Tamamdır oğlum bitti bu iş" dedi...

12 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ben bu kadar şeyin üzerine, arabadan inip eve yürüyerek gider diyordum.:))) Valla helal olsun, yine de pes etmemiş.:)

Tabiat Ana dedi ki...

incegülüm,
bu karakter inatcı çıktı.Hırs yaptı ne yapsın:))

KOZA dedi ki...

takdire sayan sahsiyet, bir el verse keske bana :)))

Aylin Ünlü dedi ki...

Pes etmemiş,üzerine gitmiş,o kadar sabırlı olunabilir mi bilmem,zor gerçekten.Kalemine sağlık...

Tabiat Ana dedi ki...

kozacım,
bu araba işini gözünde büyütmesen diyorum bk gördünmü herşey bir cesaret anına bağlı.Senin el almaya değil cesaretlendirilmeye ihtiyacın var bence
hmmm demekki baskılar sıklaştırılacak;)
öptüm görüşürüz öğleden sonra:P

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili aylincim,
neden olmasın ki:) bak sonunda herşeye rağmen "bitti bu iş" diyebildi.Zorluklar karşısında yılmadan sabırla üstesinden gelebildi.
teşekkür ederim:)

ilham perisi dedi ki...

Ne güzel anlatmışsın,arabayı ben kullandım sanki..Darısı başıma,bu cesareti gösterip trafiğe çıkmaya inşallah..

Tabiat Ana dedi ki...

ee hadi o zaman pericim darısı başına.Kullan gitsin şu arabayı:))

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Hayatımızın o kadar zor dönemleri varki, bu da onlardan biri ve gerçekten zordur. Kullanmasını bilene trafik zaten zor, ee birde acemi olunca..
Ellerine sağlık
Sevgilerle...

Derin Sularda dedi ki...

Aynı cesareti ve yürekliliği kendim içinde diliyor ve bu satırları bu kadar kanlı canlı ifade eden arkadaşımı da tebrik ediyorum ;)
Sevgiler.

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili yaşamın kıyısında,
evet gerçektende bilen için bile problemken trafik bilmeyen acemi olan için kabus gibi oluyor.Birde galiba saygısızlık ve kural tanımamazlık zorlaştırıyor gibi trafiği sanki...

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili yıldız yağmurları,
eğer trafiğe çıksammı çıkmasammı diye tereddütlerin varsa zaman zaman kozaya yaptığım hadi be artık yeter bitir şu işi mesajlarından sanada gönderebilirim:)
elbette körü körüne bir cesaret kimseye tavsiye etmem.Çünkü trafık gerçekten zor.Hele acemi olduğunu düşünürlerse (ki bayanların başına çook geliyor) dahada zorlaştıran bazı yaratıklar var trafikte.Ama azcık pratik azcık dikkat ve yavaş yavaş deneme turlarıyla araba kullanmak hem keyifli hemde gerekli artık.
Ya