30 Temmuz 2008 Çarşamba

Bakış Açısı




Dün gece uzun süren ve hala bitirelemeyen valiz hazırlıklarından sonra gecenin bir körü film izleyesim tuttu.Uzun zamandır izlenmeyi bekleyen ve hatta unutulduğundan Doğa hanımın filmlerinin arasına karışmış olan Bakış Açısını buldum ve izledim.

Film bir suikastin 8 farklı gözden başa sarılıp sarılıp anlatılmasından ibaret.
Önce olayın herkes gibi izliyorsunuz, sonra korumaların,başkanın,ziyaretcilerin ve teröristlerin gözünden.Ve sonunda uzunca bir kaçma kovalama sahnesinden sonra sonlanıyor.

Filmde oynayanlardan ve konudan bir haber izlemeye başladığımdan sevgili dostumuz Jack'i (losttan tabii: ) ) görünce şaşırdım.Hayretler verici şekilde yine baştan iyi insan sonra bir numarası çıkıyor ve yine hazin sonla bitirdiği bir başka film.Bu adamcağızın tipindenmidir nedir bir başarıya ulaşamıyor hiçbir filmde hayret doğrusu:)
Bir de film boyunca 1-2 sahnede şaşırıp heyecanlandım onun dışında öyle uzun ve karışık takip sahneleri varki insana yeter artık yaaauuuvvv dedirtiyor bence.En azından bana dedirtti.

Filmin mesajı ise bir olayın göründüğü gibi olmayacağı ve herkesin aynı olaya nasılda farklı gözlerle bakabildiği.

Lüzümsuz kovalamacadan sıkılmazsanız izlenebilir bence.

16 yorum:

Adsız dedi ki...

bende izledim filmde ayrıntılara dikkat ederseniz guzel denebilecek bir film..ama benim sana şiddetle tavsiye edebileceğim bir film var ki o da al pacino nun başrolde ve mükemmel oynadığı 88 DAKİKA... kelebek etkisi 2 de ilk i kadar olmasa da başarılı bence:) hadi 88 DAKİKA için sana iyi seyirler... ==DİLOY:)==

Adsız dedi ki...

bi film varki soylemeden geçemicem o da anestezi..kesip biçmek işim olduğu için mi bilmem ama çok beğendim..yakında ameliyat olacakların pek izlemesini pek tavsiye etmem..==DİLOY==

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Helal olsun sana, o telaşın içinde bir de film seyredip yorumlamışsın.:)

Canım iyi tatiller dilerim. Umarım her şey gönlünce olur.

Öperim...

Aylin Ünlü dedi ki...

Aslında güzel bir film gibi görünüyor ama sakin kafa şart sanki.Yoksa yorar gibi geldi.Aklımın bir ucunda olsun.

Vladimir dedi ki...

Sinemada izlerken etkilenmiş, takip sahnelerinde ben de yorulmuştum. Ama üzerinde bir çok filmden daha fazla düşünülüp senaryooda çok fazla açık bırakılmadığını düşünüyorum. Ama takip sahnesinden az önce olanbir olay benim filme ilgimi söndürdü. ambulanstaki kadın karakterin bir özelliği filmin başındaki halinden çok farklı geldi, düpedüz mantıksız bu tepkiye taklıdım ve takip sahnesinde hala o kadına takılı kaldığım için sonunda biraz sıkıldım hafiften. AMa yine de iyi derim. :))

Sleuth'u izlediniz mi?

cinar dedi ki...

Ben de seyrettim ben de seyrettim :) Sen tatilden dönene kadar yazarım herhalde :)
Öptüm, çok sevdim.

HErgun-Since-1983 dedi ki...

Hala izleyemediğim ama bilgisayarıma kayıtlı belki 100 taneden fazla sayıda olan filmlerden birisi :)
Vakit bulursam izlerim.. (Emekli olunca mı desem ya da! :))

:)den dedi ki...

Fena bir film değildir kendileri. Beğenmiştim.
Sevgiler...

:)den dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Tabiat Ana dedi ki...

diloyum,
bir tesadüf eseri anesteziyi seyrettim muhteşem bir filmdi bayıldım bayıldım gerçi bazı sahnelerde içim çıktı ama napalım olur o kadar.
çok güzel bir filmdi hakkaten yafu...

Tabiat Ana dedi ki...

incegülüm gitmeden evvel bir film daha izledim süpperdi şimdi yazacağım inşallah:)

Tabiat Ana dedi ki...

aylincim ne yalan söyleyeyim ben aynı sahneyi tekrar tekrar izlemekten sıkıldım bide çok kovalamaca vardı sanki yinede aklında olsun belki bir işin olmadığında :)

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili vladimir,
o kadına özel sahne benimde kafamı karıştırdı ben önce o kadın olduğunu bile anlayamadım sonra bişey olacak herhalde diye beklerken bitti gitti.Sleuth'u izlemedim ama güzelse listeye alırım elbet :)

Tabiat Ana dedi ki...

çınarım sen yazınca başka güzel oluyor filmleri okumak beyaa ;)

Tabiat Ana dedi ki...

HS1983,
o kadar filmin olmasını kıskanmadım desem yalan olur hazır ara vermişken işe güce fırsat buldukca izle bence malum emekliliğe oldukça zamanın var ;)

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili :) ,
hakikaten fena film değil diye özetlenebilir:)
teşekkürler...