2 Aralık 2008 Salı

Çakıl Taşları

Upuzun bir yol aslında hayat uzadıkça kısalan.Attığımız her adımda biraz daha yoran. Bazen yokuş aşağı frensiz giderken ,bazende dimdik bir yokuş aslında teptiğimiz bu yollar.
Hep kollamacı bir ailedeyseniz işiniz daha zor aslında.Kimse hataya izin vermezse ,birileri yokuş yukarı alır sizi sırtına çıkarırsa ya da ne bileyim önünüze çıkan taşları tek tek toplarsa değmesin diye ayağınıza.
Ömür öyle mi tatlı geçer??
Doğrumudur toplamak çakıl taşlarını???
Her insan çocuğu için endişelenir aslında.
Kendimi düşünüyorum mesela.Ben istermiyim yeni yürümeye başladığı bu yollarda ayağına taş değsin,bir yeri incinsin.
Bu günlerde hep bunu düşünür oldum.Doğrusu hangisi?
Ufak hataları görsen de görmemezden gelmekmi, bırakmakmı, yapsın hata.Daha büyüğünden korurmu ufak hatalar insanı.Ya da hep etrafındamı gezinmek gerekir başına birşey gelmesin diye.Sonra alışırmı insan taşsız dümdüz bir yolda yürümeye.Önüne çıkan ilk engelde yılarmı tökezleyince, dağılırmı üstü başı, bozulur mu morali ,düşer mi yüzü.
Ne dersiniz?
Resim

7 yorum:

Öykücü dedi ki...

Kendine zarar verecek kararlar almasına engel olabileceğin yaşta Dodik.Bence şimdilerde hatalarında uyarıp doğruyu öğretmelisin.Sen doğruları,olması gerekeni öğretirsin o ilerde seçimlerini yaparken senin öğrettiklerini de düşünerek karar verir.

İlerde istesen de engel olamayacaksın çünkü o ayrı bir insan olacak.Sence hata olan ona göre doğru olacak belki de.

Çok öptüm.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

çok ince ayar isteyen bir konu,ne çok müdahale ne çok umursamazlık...
ama bunu tam olarak uygulayabilen var mıdır acaba ,hele bizim gibi çalışıp, kafası elli tane işle meşgul insanlar ne kadar başarılı olabilir ,ben de ortayı bulmaya çalışıyorum ama çoook eksiklerim olduğunu da biliyorum.
geçtiğimiz günlerde ipek kızım tam yatacağı vakit şiir ezberlemesi gerektiğini söyledi,ödevini daha önce yapmalıydın,şimdi yatman gerekiyor dediğimde ama istediğim notu alamıycam diye üzüldü, sana ders olsun bir daha yapman gerekenleri zamanında yap dedim ve konu kapandı...umarım zamanla sorumluluk duygusu gelişir...

Derin Sularda dedi ki...

Sevgili Tabiat Ana, bu soruları bende kendi kendime sordum kızım için, cevap vermek zor gerçi ama hayatının her aşamasında yanında olabileceğimiz ve o taşları önünden alabileceğimizin garantisi olmadığına göre hazırlamak daha doğru gibi geliyor bana ve küçük hatalar belki gerçekten de korur daha büyüklerinden.
Neyse bu arada bir de mim var benden sana...;)
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

offf bitirdi bu yazı beni...
şahane olmuş ama süper... :)

SERAP dedi ki...

Bayramınız ve tatiliniz çok güzel geçsin:)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Bayramını kutlar, sevdiklerinle bir ömür boyu nice bayramlar dilerim...

Ebru Oğuş dedi ki...

sanırım hataları da bilmeleri gerekiyor, değil mi ya. yoksa hayatı nasıl tanıyacaklar?? geçmiş bayramınızı kutluyorum arkdşm, güzellikler diliyorum.