27 Mayıs 2009 Çarşamba

Bugün Ne Öğrendik??


Devlette bazı rakamlarla numaralandırılmış, bazı kadrolarda yatan, işten güçten kralı gelse beni çıkaramaz diyen düşünen,ve ay başında "içi nasıl rahat ediyorsa artık"koşa koşa gidip , yata yata kazandığı parayı hiç utanmadan çeken bazı insanlara iş yaptırabilmenin yolu ;


a)Hemşeri ya da takımdaş olacaksın

b)öyle bir çaçaron olacaksın ki sen bağırmaya başladığında korkularından öğle arasında müdürü fizibilite çalışmasına gelecek

c)Yok başka seçenek üzgünüm...


Sen hangisisin diye soranlar olursa bugünki olayın benim bir alakası yok ben sadece seyirci ve öğrenen adamım bugün :)

9 yorum:

cinar dedi ki...

senin penguenini yirim ben :)) memuriyetin gözünü yiyeyim diye de boşuna demiyorlar kuzum :) işinizi hallettiniz mi peki?

Vladimir dedi ki...

Devlet dairesinde iş yaptırabilmek için çelik gibi sinirlere sahip olamk lazım. İş yapmamaya koşullanmış insanlara iş yaptırmaya çalışacaksınız, onlra bir ömür boyu idmanlı bizler ise oradaki on dakikada kendi lehimize çevirmeye çalışıyoruz. Mümkünü yok. Çalıştıramazsınız, çalışmazlar. Benim en kıl olduğum, orada güya "çalışıp" maaş alıyorlar ya, helal para olmadığı kesin, çünkü çalışmıyorlar, şi yokuşa sürüp ego tatmin ediyorlar. Ramazanlarda oruç başıma vurdu diye hepten kesiyorlar çalışır gibi görünmeyi. İşte bun acaip kılım. Sinirlendim bakın ya..

cinar dedi ki...

ben de devlet memuruyum, hepiciğini bir kalemde silmeyin reca ederim :)

Tabiat Ana dedi ki...

Çınarım,
valla bizi 1,5 aydır sallayıp duruyorlardı.Hoca sonunda bu sabah yağdı esti gürledi ama ne biçim sorma bir bakık ki amiri memuru şefi önden gelmiş fizibilite çalışmasına hemde öğle arasında düşünebiliyormusun.Öğleden sonrada teknik ekip geldi valla akşam olmadan bitirdiler.
Yap işte güzel güzel ne kalay bekliyorsun ama dimi.Yok illa biri dürtecek bazılarını..
Öptüm.

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili Vladimir,
düzen böyle napalım böyle gelmiş böyle gider sen kimsin ki düzelteceksin gibi bir tavır var birde üstlerinde.Geçenlerde br iş için yine teknik destek elemanlarından biri lazım oldu aradık bulduk konuştum, adamın verdiği cevap "ee şimdi ben bir ay sonra emekliyim ,evet işte o yüzden hergün gelip gelmeyeceğim belli değil ben yapamam"
İyide henüz çalışıyorsun farkındamısın emekli olunca gelmezsin dedim sinirden kızardı.Oysaki keşke utancından kızarsaydı dimi...

Tabiat Ana dedi ki...

Çınarım,
asla herkesi aynı sınıfa koymyorum zaten bazı'yı da koyu harflerle yazmıştım önemle belirtirim :)
Sadece bu sınıftan olanlara kılım ben yoksa ben de o rakamlı devlet memurlarından biriyim üstünüze afiyet :))

zuzuların annesi dedi ki...

Ne demişler...
İşi bilecen, işe gitmiycen:PP

Tabiat Ana dedi ki...

:))
işte adamlar aynen öyle sevgili Banu

chroma dedi ki...

Efendim bir yerlerde son derece azgın, önüne gelen ineğe tecavüz eden bir boğa varmış. Boğanın sahibi bundan illallah etmiş. Çünkü inek sahipleri hergün gelip boğadan şikayetçi oluyorlarmış. Adamcağız ne yaptıysa da azgın boğayı durdurmak mümkün olmuyormuş. En sonunda devlet yetkililerine gitmiş, alın bunu demiş. Devlettekiler de boğayı damızlık olarak kullanmaya karar verip almışlar ve bir çiftliğe yerleştirmişler. Ancak bizim azgın boğa hergün sabahtan akşama kadar bir ağacın altında yatmaya ve hiç bir inekle ilgilenmemeye başlamış. "Yahu" demiş yetkililer "sana ne oldu, sahibin senden bıkmıştı, hiç bir ineği rahat bırakmazdın, burayı mı sevmedin, nedir derdin?" Boğa isteksizce kafayı çevirip cevap vermiş: "durum değişti beyler, artık devlet memuruyum" :))