20 Mayıs 2009 Çarşamba

Çağrışım

Bu sabah önümüzden giden garip plakalı siyah aracı görünce şu filmden aklıma takılıp kalan "makam arabası siyah olur" lafı çıktı geldi bir yerlerden, sonra filme takıldım bir süre düşündüm ki bu bir film olsaydı sadece o zaman rahatlıkla "ya bu insanlarda da akıl yok ne olmuş benzini bitmişse sen o kısacık sürede eldeki imkan, hayır aslında, imkansızlıkla yapılan başarıya bak" der geçerdim.Ama gerçek olduğunu bilmek içimde derin bir hüzün yarattı.Azcık hayıflandım, azcık kızdım ama çok üzüldüm,bu kadar kafasız mı bizim millet yahu diye.
Sonra filmden bir başka cümle çıktı geldi takıldığı yerden
"Burası Türkiye evladım burda hiçbir başarı cezasız kalmaz."
Sonra bu cümle aldı götürdü beni ömrünü sadece çağdaş yaşam okuma hakkı hastalıklar ve insanlar için heba eden ve bundan asla üzüntü ya da pişmanlık o kocaman yürekli insana.
Doğru diye düşündüm.Ömrünün son zamanlarında başına gelenleri düşününce.Hakikaten burda hiçbir başarı cezasız kalmıyordu.
O zamanda bu zamanda.....
Yazık...
Mekanı cennet olsun.

4 yorum:

cinar dedi ki...

doğru diyorsun Tabiatçım. böylesi geniş yürekli bir insanın son günlerinde bile bu kadar üzücü haberlerle, durumlarla karşı karşıya kalması çok üzücü. ama ne kadar güzel bir etki bıraktı ki onca insan geldi cenazesine. nur içinde yatsın..

Vladimir dedi ki...

Doğruları söylemek, gizlenenleri görmek istenmiyor. Cazip ve başarılı insanlardan kolay nefret ediliyor.

Biz onu sevdik.

Allah rahmet eylesin

ABİ dedi ki...

sayfada bir problem var.. açılır açılmaz kapanıyor.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

keşke beyinlerdeki cüzzamı da yok edebilseydi de gitseydi,değil mi....