12 Mayıs 2008 Pazartesi

Hey Gidi Karadeniz



Karadeniz,dalgasıyla rüzgarıyla,yeşilyle....
Karadeniz.Bundan 3 yıl önce tanışmak nasip oldu kendisiyle.
Serin bir yaz sabahı Ordu sahilinden günaydın derken güneşe hem bütün gecenin yorgunluğu gitmişti üstümüzden hem de içimi kaplayan o huzur görülmeye ve yaşanmaya değerdi.

Bir hafta su gibi akıp geçerken gözümüz yeşilliğe ,ciğerlerimiz oksijene,yüreğimiz neşeye,ve aklımız unutamayacağımız hatıralara dolmuştu bile.

Karadeniz.... Hırçın,dalgalı,puslu....

Karadeniz.....Çalışkan,akıllı,hırslı......

Karadeniz....Yaşanmaya değer...

Yorulana dek gezdik,yaylarda karadeniz insanlarıyla tanıştık.Kaçkarın dibinde o yemyeşil ağaçlar yerlerini kırlara bırakırken gördüğümüz "Laz bakkal "nasılda güldürdü bizi...

O puslu tepelerde gezerken sırtına yüklediği o yükü nasıl taşıdığını bilemediğimiz teyzeler bizi hayran bıraktılar kendilerine..

Tulumun sesiyle costuk, dallardan yaban çileği yedik,kara kovan gördük yerden 1500 rakım yüksekte,puslu bir yolda yürürken ve önümüzü 1 metre bile göremezken önümüze çıkan o boncuk gözlü sarışın kız çocuğu gerçekmiydi ve oralarda ne yapardı bilemedik.
Uzungölde sabahın erken saatlerinde yapılan bir yürüyüşün nasılda zinde yaptığını insanı orda öğrendik.


Ağustosta Zigana da yün yorganla kalolifer yanarken ancak yatılabilirmiş onu gördük.
Sümela manastırına çıkınca rahiplerin neden zorunlu haller dışında geri inmediklerini merdivenlerden ve toprak yoldan çıkarken anlamamız hiçzor olmadı:)
Karagölde koştuk kazların peşinden ve battık dizimize kadar çamura ama gocunmadık,bir bardak çay getirdi bizi kendimize.
Yaptığımız o uzun yürüyüşlerde puslu sisli yayla yollarında yürürken ve tek sıra halindeyken ayağımızın hemen dibinin uçurum olduğunu göremedik buluttan.

Veee daha kimbilir niceleri hatırlayamadığım....
Ben o tatilde anladım aslında tatilin ve dinlenmenin deniz kenarında yatıp kitap okumaktan ibaret olmadığını.(geç bile kalmışım).Hazır havalar düzelirken ve gelirken yaz mevsimi karadenizi ziyaret etmenizi tavsiye ederim

11 yorum:

cinar dedi ki...

:) Karadenizin bir ucunda yaşarken (batıdaki ucu) doğu karadenizi henüz gezememiş olmak utanç verici benim için. O yüzden çok yorum yazamayacağım şimdi burda :)
Ama gideceğim ben de bir gün. kendime söz veriyorum. Gitmem görmem lazım.
Öptüm kocaman.

Sem dedi ki...

Tam Perşembe akşamı ortası da olsa Karadeniz'e yolculuğa çıkacekken çok iyi geldi bu yazı. Fotoğraflarla da daha güzel olmuş. Teşekkürler

Tabiat Ana dedi ki...

Çınarcım,
gerçektende gidip görülmesi gereken ve tadının doyasıya çıkarılması gereken bir yer karadeniz:)
ufak bir tavsıye; "iyi bir turla bebek olmadan yollara düşmeniz" eminim harika olacaktır birde turda sansınıza kafa dengı arkadaşlarınız olursa sonra belki sizde bizim gibi bağlantıyı koparmaz bebeklerinizi beraber buyutursunuz:)

Tabiat Ana dedi ki...

semciğim:)))
seni bloglar aleminde görmek helede burda görmek ne güzel:)))
güzel yazılarını ve hikayelerini çok özledim nerelerdesin:)
yolunuz açık olsun:) karadenızın o guzel havasını bır kezde benım için çek içine.
sevgilerimle...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Yok yok artık şart oldu. Bu yıl benim gitmem lazım. O havayı doya doya içime çekmem lazım. Bu yazı ve fotoğraflardan sonra artık beni hiçbir kuvvet durduramaz. İnşallah.

O fedakar, güzel annenin ellerinden benim için de öper misin?

Sevgiler can kuşum.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun can kuşu. İnsan bi pasta neyin atmaz mı şuraya?:) Nice nice yıllara canım. Tüm sevdiklerinin yanında olduğu, uzun, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum sana.

Öperim çok çok...

SERAP dedi ki...

Boztepe'den çekilen fotoğrafta çok hoşmuş:)Yaylasını,denizini,sabah güneşli akşam yağmurlu havasını,yeşilini...Ademoğlunun bozamayacağı kadar kendine güvenmesini...Yaşanmaya değer gerçekten.Tekrar gelirsiniz beraber yiyelim pideyi:)

SERAP dedi ki...

Bu arada doğum günün kutlu olsun.Doğa ile nice mutlu senelere:)

Tabiat Ana dedi ki...

incegülüm,
yazını annemede okumuştum oturup ağladık karsılıklı:)
git tabi ya, valla benim her yaz başı depreşir karadeniz hevesim ama en son gittiğimiz tatildi desem yeridir. hamilelik, kız, bebek falan derken yıllar geçti tekrar edemedik(tatile bile gidemedikya söylee güzelce ahh ahh) git tabi şöyle çek içine serin ve tertemiz havayı ohhh:)

Tabiat Ana dedi ki...

incegülüm
çınarcım ve kozacım bir incelik yapmışlar bana:).ben yazmadan yazmışlar. ben belki yazmadım bile ama bu kadar guzel bir günden sonra teşekkür etmesem ayıp olurdu değilmi:)
pastayı attırıverdim yıkarı:)
teşekkür ederim cancanım

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili serapcım,
sana tanıdık değilmi:)
çok ama çok güzel yerlerde yaşıyorsunuz ...
yiyelim inşallah:) umarım birgün tekrar gelmek nasip olur:)
teşekkür ederim dogumgünü kutlaması içinde ayrıa:)