5 Mayıs 2008 Pazartesi

Kelime Oyunları-Umut

Hava ne kadarda soğuktu.Odasının kapısını açtığında parmakları soğuktan iyice uyuşmuştu.Hemen paltosunu bile çıkarmadan ısıtıcıyı açtı.Önünde oturdu biraz.Allahım bu ne soğuk küresel ısınma nerde yaa diye söylendi.Botları kara bataktan sırılsıklam olmuş içine su çekmeye başlamıştı.Orta çekmeceyi açtı içinden geçen hafta pazardan aldığı ama eve götürmeyi hep unuttuğu çorapları çıkardı.Bu yüzden unutuyormuşum demekki diye düşündü.Botlarının iplerini çözdü.uyuşan parmaklarını ısıtıcıya azcık yaklaştırıp çıkardı çoraplarını.yenisiyle değiştirdi.Allahtan üşengecimde spor ayakkabılarımda burda kalmış diye düşündü bağcıklarını bağlarken.Ayakları ısınınca ısındı birden.Aklına sıcacık çay düştü.Paltosunu asmaya giderken dokundu su ısıtıcısının düğmesine. Yerine döndüğünde su ısınış çay olmayı bekliyordu.Doldurdu bir bardak ve açtı bilgisayarını.Mail kutusunda gezerken "lütfen cevap verin " diye bir mail gördü.Göndereni tanımıyordu ama merak işte açmasam olmaz sanki diye düşünerek açtı maili.

Sayın........,
4,5 yaşında bir oğlum var.Pazartesi günü açık kalp ameliyatı olacak.A Rh(-) kana ihtiyacımız var.Sizi ve adresinizi kanbankasından buldum.Eğer kan vermek için müsaitseniz lütfen ama lütfen bizimle bağlantıya geçin.Beni ve eşimi çok mutlu kılacaksınız.
Saygılarımla
...................... ................

Çayı masanın üstünde öylece kalakaldı.Gönderiye iliştirilmiş çocuğun gözlerine takıldı gözleri.Sıcacıktı...
Hemen telefona sarıldı.Birileri için umut olabilirsem ne mutlu bana diye düşündü....

Lütfen acil kan duyurularında bulunan kimselere yardımcı olun, Yarınlara umut olun. Can verin. Hayat verin! Bir yaşamın umudu olun!.

14 yorum:

ilham perisi dedi ki...

Şarkı mest etti resmen beni.
yazında teşvik edici,uyandırıcı.
Yüreğine sağlık..

HAYAT dedi ki...

GERÇEKTEN ÇOK ETKİLEYİCİ,SENİN GİBİ DÜŞÜNENLER ASLINDA ÇOK AZ .BU TÜR MAİLLER ÇOK GELİYOR VE İNSAN GERÇEKTEN İNANIP İNANMAMASI KONUSUNDA GÜÇLÜK ÇEKİYOR BAZEN ÜZÜLÜYORUM ACAMI DİYORUM KENDİMCE .UMUTLARIMIZ VAR OLDUĞU SÜRECE HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİCEZ.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Allah kimseyi muhtaç etmesin. Ancak birilerinin buna çok ihtiyacı var. Birilerinin umuda, birilerinin umut olmaya ihtiyacı var. Bu duyarlı yazın, umarım birilerine, birilerinin umudu olma fırsatı verir.

Sevgiler can kuşu...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Biran gerçek olabileceğini düşündüm ve öylece kalakaldım. Olmassa bende gidebilirim benimde kanım tutuyor diye düşündüm. Çok zor ve çok acı bu gibi durumlar. Herkezin harekete geçmesi için umut olman çok güzel.
Sevgiler...

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili ilham perisi,
seni burda görmek güzel:)
eğer teşvik edici olduğunu düşündürdüysem ne mutlu bana.Umarım gerçekten birileri birilerinin umudu olur:)
sevgiler..

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili hislerim ve ben,
böylesi içten yazılmış ve tüm bilgilerin açıkca verilmiş olduğu bir gönderiden gerçekmi diye şüphelenmedim ben hiç.Tek korkum maili açmadan evvel virüs olup olmadığı konusundaydı.Komik dimi:))

Tabiat Ana dedi ki...

incegülüm,
hiç bilemiyoruz ki işte gün geliyor bizim ihtiyacımız oluyor aranıyoruz,gün geliyor başkalarının ihtiyacı oluyor arıyorlar.Benim asıl istediğim böylesi bir sitenin varlığından ne kadar çok kişiyi haberdar edebilirsem etmek ve azcıkta olsa özendirici olabilmek.Umarım birileri birgün biryerlerde bu yazıyı hatırlar.

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili yaşamın kıyısında,
aslında gerçek...Birazcık eski bir gerçek sadece:)
yazmadan evvel düşündüm acaba ben yaptım görün bakın demek gibi olurmu diye(daha öncede böyle bir yazı yazmıştım aslında) ama sonra vazgeçtim.Evet ben yaptım oldu lütfen sizde biryerlerde yapın gün gelir sizinde ihtiyacınız olur demek istedim.Umarım faydası olur.
sevgiler..

ece dedi ki...

Birilerine, hiç tanımadıklarına umut olmak böyle bir şey... Tanıdığıma sevindim...
sevgiler,

sessiz balik dedi ki...

ben de çok önemserim kan anonslarını , sağlığım elverdiği ölçüde de koşarım hemen hastaneye
kendimi anca o zaman iyi hissederim çünkü
ve keşke herkes sizin kadar duyarlı olabilse :)bu kelime ile yazılabilecek en güzel yazılardan biri

KOZA dedi ki...

elim sendeeee

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili ece,
aslında tanımadığın biri olduğunda daha anlamlı gibi..
sevgiler.

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili sessiz balık,
bu konuda senin gibi duyarlı insanlar var elbette umudum sayılarının artması.
sevgilerimle..

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili koza,
elimden geleni yaparım.Umarım kendi adıma hayırlı bir yazı yazabilirim:))