29 Ağustos 2008 Cuma

88 Dakika


Başrollerde Al Pacino, Alicia Witt, Leelee Sobieski ile Amy Brenneman'ın oynadığı 88 dakika 2007 yapımı ancak Mayıs 2008 de gösterime girmiş bir film.

Jack Gram hem üniversitede derslere giren bir profesördür, hemde mahkemede davaların çözülmesinde yardımcı olan bir mahkeme psikiyatristidir.
Bir seri katil olan Jon Foster'in mahekmesindede görev yapmış ve jüriyi etkileyerek idam kararı alınmasında rol alan en önemli etken olmuştur.Ancak Jon Foster sucsuz olduğunu ve cinayetleri başka birinin işlediğini söylerek Gramın kendisini suçlu ilan ettiğini söyler ve idamı engellemeye çalışır.
İdamın gerçekleşeceği gün profesör dersteyken bir telefon alır.Telefondaki ses hayatta kalabilmesi için 88 dakikası olduğunu ve bu sürede işlenen cinayetleri çözebilmesi gerektiğini söyler ve telefonu kapatır.Bundan sonra işlenen tüm cinayetler Jon Foster tarzındadır ve herkes yavaş yavaş acaba suçsuzmu diye düşünmeye başlar.Bundan sonra Gramın hayatta kalmak için 88 dakikayı nasıl geçirdiğini izlersiniz.

Al Pacino tartışmasız çok iyi bir oyuncu.Sanıyorum filmi kurtaran da bu.İzlerken katilin kim olabileceğini merak ediyorsunuz ,ancak yinede bişeyler eksik gibi.Ha birde unutmadan telefonda sürekli tekrarlanan tik tak tak sesi var ki gerçekten çok sinir bozucu.
Yinede izlenebilir.

6 yorum:

Aylin Ünlü dedi ki...

Al pacino varsa eğer bir filmde izlenmeye değer diye düşünüyorum.Teşekkür ederim tavsiyen için,katilin soru işreti olduğu filmleri seviyorum.

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili aylin,
filmi Al pacino kurtarmış desem gerçekten yalan olmaz belki bir başkasıyla sıkıcı bile olabilirdi.Ama sonunda katil hiç ummadık biri çıkıveriyor.Tüm tahminlerde çöpe gidiyor:)
Gerçekten seviyorsan hoşuna gidebilir bu film..

Aylin Ünlü dedi ki...

Şuan star tvde oynuyor bu film,tvde ilk kez olarak:)Hemen aklıma geldin,izliyorum.

Tabiat Ana dedi ki...

Aylincim,
gün içersinde reklamları görüp şaşırmıştım nasılda denk geldi reklam yaptım diye ;)
beğendinmi peki filmi merak ettim bak şimdi ???

Aylin Ünlü dedi ki...

Evet beğendim ve küt saçlı kızı beklerken katil olarak başka biri çıktı,gayet hoş bir filmdi.Tavsiyen için teşekkür ediyorum.

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili aylin,
iyi vakit geçirdiysen ne mutlu :)