13 Ağustos 2008 Çarşamba

AWAKE-ANESTEZİ


Tatile çıkmadan bir gece evveli valizleri kapatırken aklıma bir önceki filmi ararken aralardan çıkan "Gabriel" isimli film geldi.Alırken satan adam Cebraille ilgili bir film olduğunu söylemişti diye hatırladım Kedibey filmi sorduğunda.
Ama klasik biz ve filmler şeklinde film başlar başlamaz bir gariplik olduğunu ve filmin aslında o film olmadığını anladık.Eee dahamı anlamasaydık değilmi kocaman AWAKE-ANESTEZİ yazısı belirmişti ekranda : )
Bu terslık aslında hoşuma gitmedi desem yalan olur.Çünkü bir önceki filmde Diloyum bu filmi öven bir yorum bırakıp benide meraka düşürmüştü.
Konusunu biraz anlatıp başladık filmi izlemeye.
Film 22 yaşında çok başarılı annesiyle birlikte yaşayan,kalp nakli bekleyen bir işadamının büyük aşkıyla ve annesinin ısrarlarına rağmen sevdiği kızla evlenmesiyle başlıyor.
Evlenmelerinin hemen ardından yıllarca beklenen kalp bulunuyor ve adamımız ameliyata giriyor.
Ameliyat ekibi son derece güvendiği sevdiği dostları diyebiliriz sanırım.Ancak anestezi uzmanı olarak hiç tanımadığı biri geliyor ve olaylar başlıyor.
Hastamız ameliyat esnasında 'anestezik fakındalık' adı verilen bir durumu yaşıyor.
Yani eksik yapılan anestezi sonucunda dışardan anestezinin etkisi altında gibi görünmesine rağmen operasyon sırasındaki acıda dahil tüm olup biteni duyuyor ve hissediyor.Ve asıl olaylarda bundan sonra başlıyor.
Filmin sonunda vay be annelik böyle bişey iştededim doğrusu ve bazı yerleri şaşırarak bazı yerleride ağzım sonuna kadar açık izledim.
Hatta koltukta uyuklamaya başlayan kedibey bile filmin sonunda gözleri açık uykusuz yorum yapıyordu.
Kesinlikle tavsiye edebileceğim harika bir filmdi.izleyin derim :)
fragmanı burda

3 yorum:

Adsız dedi ki...

benim tavsiye ettiğim film hiç kötü olurmu :))) yeni vizyona girmemiş bir sürü film var elimde onları da izliyim sana bilgi veririm :) tavsiye ettiğim öbür filmi de izlemediysen en yakın zamanda izle ...aaa hatta ben gelirken onu da çekip getiriyim sana..nası olsa görüşmeye az kaldı:))) hasret bitiyor sevenler kavuşuyorr:)...DİLOY

Tabiat Ana dedi ki...

oleeeey :)) ne kaldı cumartesiye 1 gece 1 gecedir 1 hafta sonra yine yeni yeniden:)

fidan dedi ki...

güzeldi teşekkürler