15 Ağustos 2008 Cuma

Love in the Afternoon-Nothing Hill (Sobe 2)

Beni sobeleyen Çınarım,

"eee bu ne hadi madem film yazdın 3 taneye tamamlasaydın" demiş.Çınarım seni kırarmıyım hiç:)

O zaman 2 numara geliyor : Love in the Afternoon
1957 yapımı bir film.Başrollerde güzeller güzeli Audrey Hepburn ve Gary Cooper var.

Gary sürekli dünyayı dolaşan ve her gittiği yerde bir sevgili bulan çok zengin bir adamdır.Aundrey ise bir dedektifin kızıdır.Dedektifin bir müşterisi karısını takip ettirmek ister ve sonunda çok sinirlenerek Garyi öldürmeye gider.Ancak Aundrey ondan önce davranarak Garynın hayatını kurtarır.Bu olay Gary için sıradan bir olaydır ancak Aundrey aşık olmuştur bir kere.Bence tam bir romantik komedi.

Hatta sanıyorum bu filmin Türk versiyonuda var dedektif babayı Münir Özkul, Aundreyı ise Türkan Şoray canlandırıyordu.Ancak erkek oyuncuyu hatırlayamadım bir türlü.


Ve 3 numara Notthing Hill


1999 yapımı filmde başrolleri Julia Roberts ve Hugh Grant paylaşıyorlar.Konusu ise dünyaca ünlü bir kadın oyuncuyla ona aşık olan sıradan bir kitapçının aşkı.

Beni filmde ençok etkileyen yerlerden biriyse fonda çalan şarkı eşliğinde Hugh Grantın yürüdüğü sahnedir.Pazar yerinde yürür ve mevsimler değişir.Yaz sonbahar kış ve ilkbahar.Zaman bu güzel müzikle gerçektende su gibi akmaktadır.

Güneş o yokken yüzünü göstermesede :)

sevgilerimle...

6 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Güzel filmler seçmişsin, hem sobeye de yeni bir boyut getirmişsin cankuşu. Lakin ben yine de 'Selvi Boylum, Al Yazmalım' derim ve bin kere seyretsem yine de bıkmam.:)

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

Ayol bu ne hız ,yeni geldin peşpeşe yenş gönderiler....,hepsi çok güzel,eklediklerinin,tekrar gelicem.....

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili incegülüm,
hihi evet öyle oldu birazda napayım bulamadım şöyle okuduğum bir aşk romanı romantik değilim sanırsam;)
filmlere gelince canım Çınarımı kırmayayım dedim zira 3 tane olacaktı haydi 2 tane daha diye ekledim.
bende aşk filmi diyince selvi boylum al yazmalımın üzerine tanımam.Her sahnesi aklımdadır gerçekten.belkide oyüzden tek yazmışım bilemedim.
ama diğer iki filmde romantik-komedi ve güzel çok hoşuma giden iki filmdi ilkde onlar düştü aklıma ek yapmak itediğimde:)

cinar dedi ki...

:) Teşekkür ederim Tabiat'çım. Evet böylesi çok daha iyi olmuş :)) Love in the Afternoon'u seyredeceğim. Nothing Hill'i sevemeyen nadir insanlardanım sanırım :( Julia R.nin tavırları falan karşısına geçip boğma isteği uyandırmışyır bende. Lakin dediğin sahne hoş gerçekten. Filmde sevdiğim bir yer daha var bak. Hugh G.'nin ev arkadaşı :))
Kocaman öptüm.

Tabiat Ana dedi ki...

periciğim,
aslında yazacağım daha doğrusu yazmak istediğim çok sey vardı çoğu uctu gitti aklımdan.yanı ya sürekli bilgisayarla dolaşmak yada bir not defteri edinmek gerekiyor sanırsam:)
her zaman beklerim bu arada;)

Tabiat Ana dedi ki...

reca ederim çınarcııım:)
ne demek:))