31 Mayıs 2010 Pazartesi

"Shrek4- Sonsuza Dek Mutlu"

Yaşadığınız hayatın rutinleri arasında sıkılmışsanız ve
kimsenin sorumluluğunu üstünüzde hissetmediğiniz o özgür,rahat günlerinizi özlüyor,arıyor ve istiyorsanız

Shrek'i seyredin.
Ve görün aslında hayatın karmaşası arasında bazen uf dediğiniz anda bile aslında mutlu olmak gerektiğini.
Shrek-4 Sonsuza Dek Mutlu :)
İlk günü kuzuyla beraber izledik.İlk üç boyutlu filmimiz oldu bizim.
konusu:
Shrek eşi Fiona,3tatlı minik dev yavrusu eşek ve ailesi,kedi ve dostlarıyla her günü birbirinin aynısı olan mutlu huzurlu hayatına devam etmektedir.
Ancak onun için ters giden ve onu mutsuz eden bir şeyler vardır.
Artık kimse eskisi gibi ondan korkmamaktadır ve o eski yalnız günlerindeki gibi canının istediği herşeyi istediği zaman yapamamaktadır.
Artık kendisi bir dev gibi hissetmeyen Shrek Fiona ile bir kavga eder ve zamanın kötü büyücüsü Rumpelstilzchen ile bir anlaşma yapar.Anlaşmaya göre Shrek bir günlüğüne eskisi gibi herkesi korkutan özgür bir dev olacak bunun karşılığında da ömründen bir günü büyücüye verecektir.
Anlaşma süresi başlar ve Shrek kendini bir başka evrende hiç doğmamış olarak bulur.Bu evrende büyücü uzaklardaki ülkenin kralı olmuş,devler cadılar tarafından yakalanır olmuş ve Shrek hiç olmadığı için Fiona eşek ve kediyle hiç tanışmamıştır.
Acaba Shrek bir gün sürecek ömrü boyunca Fiona'yı kendisinin gerçek aşkı olduğuna inandırıp dostları ve ailesiyle beraber eski haytına dönebilecekmidir.
Film bence herne kadar çocuklar için(??) olsada bence büyüklere verdiği mesajlar içinde gerçekten seyredilmeye değerdi.
Bence en önemli 2 sahnesi
*Shrek'in eski mutlu günleriyle ilgili özlemle dolu konuşma yaparken eşşeğin "madem o kadar mutluydun neden kaybetmek için böyle bir anlaşma yaptın" diye sorduğu sahne
*Sonunda Fionaya dönüp "şimdiye dek hep ben seni kurtardım sanıyordum oysaki sen beni kurtarmışsın" dediği sahneydi.
Kısacası ben Shrek'i yine yeni yeniden çok sevdim :)

1 yorum:

ganfi dedi ki...

benim velet pazartesi kreşiyle gitti ama benimde içim gitti gidemedim diye ve salı günü oğlumla beraber gittik! niyemi çünküm kreş 3 boyutlusuna götürmemiş (küçüklerde var diye) yazık yavrum 3 boyutlusunu görsün istedim:)))hee muhteşemdi tekrar izlemek istiyorum bayılırım şireke bide gidip hamburger yiyip oyuncaklarınıda aldık:)