23 Ocak 2012 Pazartesi

Doktor Civanım!!!


Dedim ya zatürreyim diye öğrenme hikayemi anlatmak istedim.
Bu kış o kadar çok hasta oldum ki gidiyorum doktora anti..biyo.tik veriyor geliyorum içiyorum 1 hafta iyiyim sonra tekrar hasta...
2 hafta evvel yine öksürmeye başladımBu sefer inat ettim,artık kime neye ediyorsam??? Gitmedim doktora.Sonunda eşim bizim kurumun sağlık merkezine zorla götürdü beni.Kurum hastanesi dediysem Türkiyenin en büyük üniversite hastanelerinden biri, daha ne olsun.Nefes alıp verirken gögsümden hırıtılar geliyor,öksürükten boğuluyorum.
Doktor önce sırtımı dinledi,gayet normal dedi??(nasıl yani) Film çektirdik birşey yok alerjik bakalım dedi.İyi ya dedim verdim ertesi sabah kanları, bir sonraki günde gittim sonuç göstermeye.Benim ilk gittiğim doktor yokmuş(allahtan) başka doktora yönlendirdiler beni.İçeri girdim,sonuçlara bakıldı.Sonuçlar normal dedi doktor.Ben baştan aldım tüm şikayetlerimi.Dinleyelim sırtını dedi ve daha ilk nefesin sonunda zatürre gibisiniz size nasıl birşey yok dediler dedi.Hemen film çektirelim dedi.2 gün araya çektirdik bir film daha:( .Doktor bakar bakmaz zatürre dedi ve ilaçlarımı yazdı.
Ben diğer doktorun anlamamış olmasına anlam vermeye çalışırken daha, bir arkadaşım aradı."Evdeyim ,hastayım yatıyorum, zatürre olmuşum" diye.Anlattıkları aynı benim hikayem.Aynı doktor aynı alerji testleri ve başka bir doktorun kesin kararı zatürre.
Şimdi bu doktorlar aynı dersleri okumuyormu.İkisi de birçok hasta görmüyormu.Zatürre gibi (benim başlarda hafife aldığım ama gerçekten de boş verilmeyecek bir hastalık olduğunu öğrendiğim)önemli bir hastalığı nasıl anlayamıyor???
Yine daha yeni bir arkadaşımın babası günde en fazla 200mg içilebilen bir ilacı 1800mg içilecek dediği için doktor karaciğerini iflas etme boyutuna getirmişken.Azcık daha özenli olmak gerekmez mi acaba....

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok geçmiş olsun ; inşallah en ksıa zamanda sağlığına kabuşursun...
Antibiyotikleri ne yazık ki çerez yerine veriyorlar.Eskiden penesilin olarak bilinen antibiyotikler hap formuna döndükten sonra çekirdek sanıldı ne yazık ki.Oysa en büyük zararları karaciğere...Arkadaşının babasına çok üzüldüm...Umarım karaciğerleri iyileşir...

cinar dedi ki...

valla çok haklısın. sağlık sektöründe çalışan biri olarak ben de anlam veremiyorum. bu insanlar nasıl bu kadar farklı eğitim almış olabiliyorlar anlamıyorum. Çınar da aynı dertten muzdaripti geçen sene. 2 farklı doktor gayet iyi diyerek gönderdiler bizi. 3. dr ciğerlerini hiç begenmedim diyerek başka bir doktora yönlendirdi ve sonuç:zatürreeeee!! deli olmuştum. ilk gittiklerimiz antibiyotik başlasalardı o kadar ilerlemezdi muhtemelen. oğluşum minicikken iğneler olmak zorunda kalmıştu. çok şükür atlattık tabi de içimde bööyle bir yara kaldı yani. neyse sende de en azından sonunda doğru teşhis konmuş kuzu be. şanslı gruptansın yani :))

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili düşlerimden inciler,
teşekkür ederi.Ameliyat sonrası daha iyi amcamızda yanlış tedavi işte ...
sevgiler

Tabiat Ana dedi ki...

geçmiş olsun Çınarım,
bebeklerde daha tehlikeli tabii.Çok geçmiş olsun gitsin bir daha gelmesin.