14 Mart 2008 Cuma

Yelek-Hırka-Çorap-Terlik-Karpuz:)

Geldi yine haftasonu.Bu günün soğuk olacağını söylemişti aslında televizyondaki dublaj sanatcısı sesli hava durumu spikeri ama ben bu kadarını beklemiyordum ne yalan söyleyim.Hatta sabah kalkıpta lapa lapa yağan karı görünce çok şaşırdım.Eldiven şapka son anda olurya belki üşürüm diye yanıma aldıklarım ve hayatımı kurtaranlar oldu.
Hiç ortası kalmadı galiba bu mevsimlerin.Daha hafta başında tişörtle etrafta gezinen öğrenciler vardı(kendimden örnek veremiyorum zira benim kanım soğuktur çabuk ısınanamam dolayısıylada tişörte çabuk geçemem) bu gün herkes bereli atkılı.
Genetik galiba pek üşürüm ben, ellerim ayaklarım genelde soğuktur.(kalp atış sayım az galiba ondan)Bazen düşünüyorum eskiden yani bundan 8-9 sene böyle değildi gibi sanki.O zaman daha çabuk geçerdim ince giysilere,sabah kalkınca yelek giymezdim,terliksiz dolaşmayı ve üşümemeyi marifet sayardım kendime.Zavallı anneciğim elinde terlik bir elinde hırka yelek peşimden koşturur konuşa konuşa giydirirdi beni.Şimdi eski alışkanlıkla yeleği hırkayı unutsam hemen burnum sinyal veriyor, başlıyor hapşuruk:)
Benim kayınpederim çok dikkat eder böyle şeylere.İlk tanışmamızdan beri beni bu konuda hep ikaz eder.Kedibey ve Diloyumda en az benim kadar bu konudan nasiplerini alırlar.Babamın bu konuda ayağa basması meşhurdur hatta.Terliksiz ayak buldu mu hiç kaçırmaz:))
Hatta bir yaz, yazlıkta ben kahvaltı hazırlarken pazardan gelmişlerdi ve ben terliksiz ortalarda dolanırken elindeki karpuzu şöyle hafifce ayağımın üstüne bırakmıştı hatta bir süre ben kaçmıştım o kovalamıştı beni yerde iteklediği karpuzla beni.Sonunda kayınvalidem kızıp "aaaa rahat bırak canım çocuğu giyer ayağına bir terlik" diyince neden böyle bişey yaptığını anlamıştım.Ama olayın trajikomikliği kayınpederimde de terlik yoktu ve karpuzu itekleme sırası bana gelmişti:))
Şaka bir yana, o zamanlar gerçekten bunun önemini farketmezken şimdi vücudum ilginç şekilde sinyal veriyor, o ikaz ediyor beni.Banada mecburen sözünü dinlemek düşüyor.

14 yorum:

batuyakasinin hikayesi dedi ki...

Bir zamanlar bir mail geziyordu ortalarda.'Atlet giyen kadinlar' diye.Pek hosuma gitmisti zira hic anlayamam nasil olurda atletsiz gezilir, o bel usumez mi diye. Gercekten annem beni fena alistirmis hep arkamda, ayagimda bir sicaklik ararim.Hatta 'sogukla calim olmaz' diye de bir lafi vardi. Ne geregi var giyerim bir kat fazla hic olmam hasta...

Tabiat Ana dedi ki...

hiii
bende gezemem atletsiz şöyle sıcaktan ortalık kavrulacak ancak o zaman atarım atleti sonra azcık esmeye başladımı hemen takarım sırtıma:))
soğukla çalım olmaz doğrudur haklıdır mustim:))

cinar dedi ki...

O atlet konusuna ben de çok takılırım. Hele bir de genç kızlarda bir moda var, atlet giymek şöyle dursun kot pantolonlardan tanga gösterme modası. Atlet giyseler görünmeyecek tabi.. Bilmiyorum nasıl hasta olmuyorlar. Gençlik belki de (pöh! biz de genciz hala :) ).

Ay yaz gelse de atletsiz tişörtler giymeye başlasak artık. üşümesek daha fazla :(

Ankara'da mı oturuyorsunuz bu arada? Haftasonu Ankara'ya geleceğiz. Çok üşür müyüz acaba? Kar diyince içim üşüdü birden :)

Tabiat Ana dedi ki...

gençlik ateşi herhalde çınarcım;))
naparsın:)))))
demek ankaraya geliyorsunuz aşkolsun bu bugun mu söylenir.Misafir ederdik sizi(son derece ciddiyim) keşke daha önce haberimiz olsaydı:((
Bu arada bugun cumartesı ve hava cok guzel üşümezsiniz herhalde..
(hımmm eğer bu yazıyı okuduğunuzda hala ankaraysanız henuz hala gec değil davetim geçerlidir.Br not yaz yeter...)
sevgiler...

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Terliksiz yere basmam abiii.:))) Gençlikte insan anlamıyor, öyle büyüklerin iteklemesi gerekiyor da ne zaman kafa kağıdı eskimeye başlıyor o zaman uyanıyor insan.:)) Demek kar yağdı. Tv seyretmeden, gazete okumadan geçiyor günler.. ne olacak sonumuz bakalım...:))

cinar dedi ki...

Tabiatçım çok teşekkür ederim davetin ve içtenliğin için :)
Yok üşümedik vallahi, hatta arkadaşın evine gidip wii oynayınca epey de sıcakladık :) Anlatacağım bir ara. Bir dahaki gelişimizde görüşebiliriz belki, hem dodik hanımı da kendim öpüp mıncıklayabilirim bu şekilde :)

Tabiat Ana dedi ki...

ah incegülüm,
yıllarca peşimde gezdi annem kızım terlik giyin beben beliğin olmayacak diye allahtan Dodık olduda yırttık;)
sorma cuma kar tipi fırtına cumartesi yaz havası ???????
ne olacak böyle bilmem.

Tabiat Ana dedi ki...

çınarcım,
herzaman davetim geçerlidir.(öyle şehirli teklifi değil yaniii .Gerçekten samimi ;) )
Dodıkte bizde sizlerle tanışmaktan zevk duyarız.
sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Merhaba,
ben ünv. okurken bayağı sıkı giyinir oda arkadaşlarımın biraz dalga konusu olurdum.
Ama çok uzun yıllardır,
kalınçorap giydiğimi bile hatırlamıyorum. Son derece ince giyiniyorum.Pek grip filanda olmuyorum.Herkes ince giydiğimi söylüyor, aldırmıyorum...
Biraz alışkanlık bence..Atkı- bere hiç kullanamıyorum..Bazan görüntü adına şıklık olsun diye..
Ama tabiiki sıcak memlekette yaşamak, harika olur.
Yalnız terliksiz dolaşmayı şık bulmuyorum..
Lalegül

Muhabbet Çiçeği dedi ki...

Canım, cuma burdada çok soğuk bir hava vardı. Donduk. Halbuki bir gün önce yaz havası yaşanırken birden dondurucu bir sabaha uyanmıştık. Ama şimdi hava iyi yine. Bende kolay kolay ısınamam. benide ellerim ayaklarım hep soğuktur. Sanırım kansızlık:))
Öptüm canım

Sem dedi ki...

Benim babam da terliğe çok önem verenlerdendir:) Onun için yaz-kış terlik giyme alışkanlığı edinmişimdir. Bence güzel bir alışkanlık, herkese tavsiye ederim:)) Sevgilerr

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili lalegül,
hoşgeldin.Kaç yaşlarında olduğunu çıkaramadım ama umarım yıllar geçtikce bir zararını görmezsin kendi tecrübelerime göre bir süre sonra insan etkileniyor çünkü..

Tabiat Ana dedi ki...

muhabbet çiçeği,
kansızlık sorunu bende de var değerlerim hep alt sınırda çıkar o yüzden ellerim ayaklarım benimde hep buz gibidir.Kuruüzüm öneririm;)
seversen tabiii

Tabiat Ana dedi ki...

semcim,
bendende sana kocamann sevgiler:))