10 Kasım 2008 Pazartesi

Atatürk

Cuma akşamı bir başka heyecanlıydı Doğa.Gün içersinde öğrendiği bir haberdi onu heyecanlandıran.Gözlerinde sesinde bir telaşla " Anne Atatürk ölmüş duydun mu " dedi.
Haklıydı...
Ona Atatürk 'ü anlatırken bunu söylememiştik ne ben ne babası. Aklımızla bilsekde bunu belkide kalbimizde gönlümüzde öldüğünü kabul etmediğimiz için,hala gönlümüzde yaşattığımız için söylememiştik bunu ona.
"Biliyorum kızım dedim.Atatürk öleli uzun zaman oluyor.Üzülme o senin gönlünde aklında yaşasın yeter.Onu sev.Büyüyünce oku, neler yapmış senin için, benim için ülkemiz için.Anlamaya çalış ve onu hayal kırıklığına uğratma.O seni resimlerinden gözleriyle takip eder....."


Vardar ovası.mp3 - Safiye Ayla -

9 yorum:

sufi dedi ki...

Yerim ben sevigili Doğa'yı.Çocuklara ölümü anlatmak ne zor değil mi?Evet Atatürk bizleri resimlerindeki gözleriyle takip ediyor.Bu ifade benim de küçükken duyduğum bir ifadeydi, fotoğrafının olduğu odada ayak ayak üstüne atamazdım.Ona saygısızlık olur diye.Nasıl inandırılmışsam!

uykucu dedi ki...

doğa ölümü biliyormu?bizimkinin bildiğini pek sanmıyorum( ama anıtkabire gidince ona burası atatürk'ün mezarı demiştim lahti gösterip hani mezarlığı biliyor!ve bu sabahta 10 kasımı anlatırken bugün ölüm günü dedim hıı tamam dedi neye tamam dedi bilmiyorum..evet kalbimizde yaşıyor diye anlatalım..

Deniz dedi ki...

Sevgili Tabiat Ana, çocuklarımızın bu sevgisi ve sıkıca sarılışları bize güven veriyor. Doğa da geleceğimizin parlak bireylerinden birisi. Umarım onların yaşatacağı ülke bizim yaşadığımızdan çok daha aydınlık olur.

Vladimir dedi ki...

Kıyamam ya. Çocukların saflığı ve temizliği bırakmasa keşki insanların kalplerini.

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili sufi,
küçükken bende inanırdım gözleriyle takip ettiğine ne zaman kötü birşey yapsam kötü kötü bakardı kızardı sanki yada iyi birşey gülerdi masmavi gözleriyle yine aynı resimden.Hep gülsün isterdim küçükken kızmak hiç yakışmaz gülmekse bir başka güzel olurdu onun gözlerinde :)
sevgilerimle...

Tabiat Ana dedi ki...

figencim,
anannemi kaybettiğimiz dönemde doğa tanıştı ölümle pek iyi anlamadı elbette ama ölen biri bir daha göremeyeceğimizi ve sadece hatırladıklarımızla yaşamamız gerektiğini biliyor.

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili deniz bu ülkede atatürk sevgisiyle demokrasiyle hakla hukukla yetişen çok çocuk var.önemli olan onları birey olarak görüp anlatmak hak vermek özgür düşünmelerini sağlamak öncelikle sanırım.Bende inanıyorum ve ümit ediyorum ki onlar daha iyi bir ülkede yaşacaklar.

Tabiat Ana dedi ki...

vladimir sanıyorum zaman içinde o yürekteki saflık kalmıyor ister istemez kirlenip farklı gözlerlede bakılabiliyor hayata ama temel önemli bence.İçine yer edenler,vicdan duygusu,özgürlük (sadece kendisi için değil karşısındakinede)iyi doğru güzel olanı küçükken gösterebilmek.Sonrasında ne olursa olsun vazgeçmiyor insan kazandığı bu özelliklerden.
Herkesin çocuklar kadar temiz bir yürekle kalabilmesi dileğiyle.

Ebru Oğuş dedi ki...

benzer bir durum yaşamıştık biz de 10 kasım 'da anıtkabir'e gittiğimizde. sanırım eksik anlatıyoruz farkında olmadan??