15 Kasım 2008 Cumartesi

Issız Adam - Çağan Irmak

Alper ,30 yaşlarında çok iyi bir lokantanın harika yemekler yapan baş aşcısı ve sahibidir.İşinde çok başarılıdır ancak özel hayatı oldukça garip ve karışıktır.

Oldukça çapkın olan Alper eski kırkbeşliklerin hayranıdır ve birgün yine eski bir kırkbeşlik ararken bir ikinci el dükkanında Ada ile karşılaşır.Ada o kadar güzeldir ki Alper çok etkilenir.Adanın aradığı kitabı ikinci el olmasada bulur ve içine numarasının yazarak Ada'ya hediye eder.

Ada 20 yaşlarında oldukça masum,hayat dolu,cıvıl cıvıldır.Kendi dükkanı vardırve orada çocuklara kostüm tasarlar.İkinci el kitapları, onlardaki o yaşanmışlıkları sever.Ve birgün kitap ararken hayatın kendisine bir süpriz hazırladığından habersiz Alperle tanışır.Ve aşık olur.


Bir süre dolu dolu aşklarını yaşarlar.Alper eski yaşantısına ara verir.Herşey çok güzel giderken Alper'in annesi çıkıp gelir bir gün ve Ada'yı müstakbel gelini olarak görmekten mutluluk duyar.



Annesi yanlarındayken Alper hızla gelişen bu olaylardan sıkıldığını ve eski özgür günlerinin bitmeye yakın olduğunu hisseder.Adayı sever ama özgürlüğünü daha çok ???



Ve kaçınılmaz bir sonla Ada'yı hayatından çıkarır.Ya da öyle olduğunu zanneder.....


Filmle ilgili düşüncelerim ise :


1) İtiraf ediyorum ki daha etkileyici olmasını bekliyordum.İzlerken ağladım çok duygulandım diyemem sadece sonda "insanın kokusun hiç mi değişmez" cümlesi içimi burktu niyeyse.(Tüm sevdiklerimi koklayarak sevmemdendir belkide çok hüzünlendim.İlginçtir anannem geldi aklıma)


2)Filmin müziklerine bayıldım. (eğer imeem e ulaşabilseydim ki şu anda bağlanmıyor bir tanesini fon müziği yapmak istedim ama belki hafta içi).Her zamanki gibi çok vurucu ve çok etkileyiciydi.Özellikle kırkbeşlikleri o kadar yüksek sesle dinlemek bayıldım.... bayıldım.....


3)Melis Birkan'la tanıştım.Çok güzel olduğunu düşündüm ve elbette hala düşünüyorum:))

Birde gerçekten yetekli olduğunu.O kadar doğal olabilmeyi başarmak zordur herhalde..


4) İnanılmaz İstanbul görüntüleri vardı.Çok beğendim.Hareketli kıpır kıpır.Tebrik ederim.
5)Son olarak aklım tarçınlı havuçlu kek tarifinde kaldı :) keşke filmin sonunda verselermiş diye düşündüm ;)






18 yorum:

cinar dedi ki...

Son günlerde hep bu filmden bahsediliyor. Ben de NTV de şu seslendirmen olan adamın sunduğu bir program var ya, ay adını unuttum şimdi, onun programında seyretmiştim, tanıtımı, bilgileri falan yani. kız gerçekten çok yetenekliymiş. meraklandım doğrusu.
öptüm kocaman. dodik hanımı sıkıştır ve öp benim yerime :)

ABİ dedi ki...

filmi izlemedim ama izliicem.
imeem'e ulaşma konusunda, blogların kapatıldığı zamandaki gibi ultrasurf ya da benzeri programları kullananlar, bu ulaşamama işinden etkilenmiyor..
yani bloğuna imeem'den müzik koyma ve girenlerin bunu dinlemesi, bu tip kullanıcıları bağlamıyor..
bilgine..
sevgiyle..

Öykücü dedi ki...

Okuduğum en güzel ıssız adam yazısı.Abartısız ve merak uyandırıcı.Kesinlikle gitmeliyim diyorum:))

Sevgiler..

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

ben filmden iki kitap ismi not aldım :),alıp okuyacağım....,
filmde ki mekanlar ,istanbul,melis birkan çok ama çok güzeldi,ancak alperin bu kadar cinsel açlık içerisinde olmasının özgürlük olmadığını ,ve bununla ilgili filmde yeteri kadar işlenmediğini düşünüyorum,eksik kalmış en önemli konu.Yani ben gözlemime göre...
nilüfer şarkısıda çok iyi gitmiş :)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Çok sevdiğim bir yönetmen ve değerli iki başrol oyuncusu.
Melis Birkan KÖPRÜ dizisinde de çok başarılıydı.
Teşekkürler, gitmiş kadar oldum, merak ediyordum.
Sevgiler...

uykucu dedi ki...

hımmm anlatımınla beğendim hafta içi öğlen kocayı ayarlayıp işten kaytarıp gitmeli..tarçınlı havuçlu kek bende yaptım normal kek tarifine ekleyiver pişmiş havucu ve tarçını olmazsa ben yapar getiririm:)

SERAP dedi ki...

Bende bekliyorum Ordu'ya gelmesini.Ağlamak için değil, Melis'i seyretmek için gideceğim.

Tabiat Ana dedi ki...

çınarcım,
dodık hanım öpüldü sıkıştırıldı:)).Melis Birkana gelince gerçekten çok ama çok güzel buldum kendisini hatta beğenim nedeniyle kedinin esprilerine de maruz kaldım doğrusu ;)

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili abi,
ben genelde bloga müziği iş yerinde koyuyorum ve imeeme bağlanmakta sorunum yok ancak evden denediğimde olmuyor.sanırım anlattığın nedenden dolayı.
teşekkür ederim.

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili öykücü,
yazıyı beğenmene sevindim.Umarım filmide beğenirsin.Ben sanırım çok yüksek beklentiler içine girdiğimden tamda harikaydı diyemem ama beğendiklerini yazdım zaten...
sevgiler

Tabiat Ana dedi ki...

perim,
çılgın kalabalıklardan uzak sanırım biri ama diğer kitap adı neymiş merak ettim doğrusu.Alperin özel hayatıyla ilgili bencede yarım birşeyler vardı.Niyeyse tüm film boyunca bende her an çocukluğuyla ilgili yada habire bahsettikleri(Adanın kostüm hediye ettiği) çocukla ilgili süpriz birşeyler bekledim çıkmadı.ani sana katılıyorum.
şarkıyı beğenmene sevindim :))

Tabiat Ana dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Tabiat Ana dedi ki...

sevgili yaşamın kıyısında,
köprü dizisini hiç seyretmedim ,aynı zamanda barda adlı filmdede oynamış melis birkan ama o filmi de izlememiştim.Dolayısıyla bu filmde ilk kez tanışmış oldum kendisiyle.Filmdeki tüm oyuncular çok başarılıydı.Cemal Hünal,Yıldız Kültür haklarını vermek lazım.
Film hakkında umarım gereğinden fazla bilgi vermemişimdir.
sevgiler..

Tabiat Ana dedi ki...

figencim,
seni seni demek kaytarıp gideceksiniz.En yakında Armada var oraya gidebilirsiniz;))
havuçlu keki ayıp olmazsa sen yap getir diyeceğim zira ben kek yapma özürlü olarak sadesini bile zor yaparım.öptüm çok..

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili serap,
umarım film hakkında ne fazla ne az bilgi olmuştur.keyifli seyirler şimdiden.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

bugün kü hürriyet gazetesinde ayşe arman cemal hünal'le (alperle )röportaj yapmış,bir oku ne olur,adam neredeyse gerçek yaşamında da aynı....:)

Ebruli dedi ki...

Bu kadar iyi ve ovgu dolu yorumlardan sonra bu filmi izlemezsem kesin "catlayacagim". Tavsiye icin tesekkurler...

Arzu Pınar dedi ki...

çok çarpılmadım ama sevdim. bütün erkekler ıssızlaştı zaten bugünlerde, eski 45 likler güzel bir hediyesi oldu filmin.