3 Mart 2009 Salı

Bu Ne Şimdi


Geçen hafta eşimin babası ufak bir operasyon geçirdiği (ve bizi üzmemek adına haber vermedikleri için).Haftasonu yani duyar duymaz ziyarete gittik.
Annem babam ve Kedibey doktora pansuman için çıkınca Doğa ve ben evde kaldık.
Doğa hanım yine salondaki tüm koltuk yastıklarını yere indirmiş oynarken telefon çaldı.Evde yalnız olan ben telefonu açtım halilen.Karşımda bir bant kaydı:
-Sevgili X mahallesi sakini önümüzdeki yerel seçimlerde oyunuzu hangi partiye vermeyi düşünüyorsunuz.?
-X partisi diyorsanız 1'e
Y partisi diyorsanız 2'ye
Z partisi diyorsanız 3'e basınız.
ve bekleme sesi....
Şimdi birinci olarak ne olursa olsun bu bir seçimse ve ben seçimlerde kime oy vermek istediğimi anama babama kocama bile söylemezken sana niye söyleyim?
İkincisi bu ne biçim bir anket bu seçime giren sadece 3 partimi var yok daha fazlaysa diğerlerinin tuşu hangisi ?
Üçüncüsü hadi diyelim ki genel durumu görelim diyorsun.Çık sokağa insanlarla yüzyüze konuş.Telefonda ev ev ne bu böyle gizliliğe ne oldu?
Ben açıkcası çok kızdım.Mantıklı bir açıklaması olan varsa dinlemeye hazırım

23 yorum:

Mehtap dedi ki...

ilginç geldi doğrusu.sadece sizin oturduğunuz semte özgü bir anket mi acaba.doğrusu resmi bir açıklaması yok.Oranın oylarına ihtiyaç duyacak her kimse belediye başkanımıdır veya diğerlerimi bence durumunu merak etmiştir.oy alabilirmiyim alamazmıyım gibisinden tek tek aratıyordur ve bilgi alıyordur gibi geldi bana.bu arada geçmiş olsun canım.umarım iyidir babanız.sevgiler.doğayı ve seni çok öpüyorum.

uykucu dedi ki...

:))) aa oradan bizi aramadılar!bizede farklı telefonlar geliyor 3 rakamlı bir telefon arıyor görünüyor ve belediye başkanı çıkıyor karşına vede anlatıp duruyor !umarım suratına kapattığımızın farkına varıyordur:)

serrose dedi ki...

sacma bir uygulama
telefonu kimin acacagine belli ?
belki de cocuk acacak :)

Vladimir dedi ki...

Geçmiş olsun.

Eski insanlar böyle nedense, dertlerini, hastalıklarını asla söylemiyorlar en yakınlarına bile.

Telefonla yapılan ankete kıl oldum, çok sinirlendim.

tutsak dedi ki...

Size ikramiye çıkmış ama siz farketmemişsiniz :)) Kimin arattığını tahmin edip o tuşa bassydınız yapılacak yardımdan sizde yararlanabilecektiniz üstelik %30 şans tanınmış :))
Sevgiler

CHROMA dedi ki...

Adana'nın mevcut ve sanırım 1 asırdır büyükşehir belediye başkanı olan Aytaç Durak beyefendi son seçimlerden önce "hangi partiden aday olayım" diye anket yapmış ve AKP'den aday olup kazanmıştı. Bu seçimde de "aday olayım mı" diye anket yaptı ve MHP'den adaylığını koydu :)
Demokrasi, seçim ve anket kavramına "yeni açılımlar" getiren bu şahısları kutlayıp öpmek istiyorum!

CHROMA dedi ki...

Bu arada, çok geçmiş olsun.
Bizimkiler de yapıyor öyle gizli işler üzmemek adına. Ama biz yapınca "niye haber vermediniz" diye kıyametleri koparıyorlar :(

Primarima dedi ki...

aa hiç duymamışdım, budamı başladı yani?

cinar dedi ki...

aa geçmiş olsun canımcım. İnsanlarda nedense hastalıklarını saklama gibi bir durum oluyor. Bazen sevdikleri üzülmesin istiyorlar bazen de ayıpmış gibi saklıyorlar. Neyse, atlatılmış sizinki çok şükür.

Burada da annemlerin kapısına gelmişlerdi. O da seçimle ilgili saçma bir anketti ama bu telefon olayı durumu iyice abartmış yani. Sinirlenmekte çok haklısın.

Öptüm çok.

TuBiKKo dedi ki...

ben de en çok kapılara kağıt sıkıştırmalarına ve haftasonu mahallede bar bar megafon öttürmelerine gıcığım şahsen.Yok size oy moy! bu kadar pişkinlik de pes dedirtiyo artık ..

Unknown dedi ki...

yok mantıklı açıklaması tabi çünkü olay külliyen mantıksız :)

Bekir Birincioglu dedi ki...

Ilk önce gecmis olsun dileklerimi iletirim ve Türkiye'mizde olmaz olmaz diye birsey olmadiginin kanitidir böyle yaratimciliklar.Daha neler görecegiz neler.
Saglicakla kalin.
Saygilar

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili mehtap,
teşekkür ederim daha iyi babam:)
kayınvalidemlerle annemler aynı semtte oturuyorlar annemlerde aynı şekilde aranmışlar hatta annem hızını alamyıp bant kaydıyla kavga bile etmiş :))
birde yakın bir arkadaşımdan duydum onlarda başka bir semtte oturuyorlar ama biz aranmadık bilemiyorum tabi hafta içi gündüz aradılarsa belki ???

Tabiat Ana dedi ki...

hahaha :))
hissediyordur o figenim :)
yanıyordur kulakları

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili serrose,
hah işte belkide çocuk açsa ve bilmediği bir tuşa bassa fişlendin.Dur bakalım biz buralarda daha neler göreceğiz.

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili Vladimir,
çok teşekkürler .
Aynen bende kıl oldum

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili tutsak ,
olabilir belki.üstelikte o 3 şıktan hangisi olabileceğini az çok tahmin ederken değilmi.Valla trilyonlar dönerken bile şans topu oynamamış bir insan olarak sanırım bu fırsatı kaçırdığım içinde üzülmüyorum.Zira haydan gelenin huya gideceğine fazlasıyla inanırım ben.

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili chroma
kısacası diyor ki beni seçeceğinizi biliyorum da beni nerde görmek istediğinizi bilmiyorum.Benim fikirlerim duruşum değil hangi partide olursam sizi mutlu edeceğim dolayısıylada koltuğu bırakmayacağım önemli
enterasan tabii...

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili prima ,
valla dur bakalım daha neler duyacağız her geçen gün inanmakta zorlandığım şeyler duyuyorum ben

Tabiat Ana dedi ki...

çınarım,
iyi şimdi şükürler olsun.Öyle işte Vladimirin dediği gibi eski insanlar böyle yapıyor Chromanın dediği gibi de biz yapsak günlerce kızıyorlar :)
napalım Allah sağlık versin hepsine...
Öpüyorum seni bu arada güle güle gidin güle güle gelin.Resimleri merakla beklerim ben :)
sevgiler öpücükler sarılışlar işte öyle bir sürü sevgi şeysi :)

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili Tubikko,
valla posta kutusu dolup dolup taşıyor her gün bırakıp bırakıp gidiyorlar hani tamam bilgilendirme de elli kere bilgilendirilmezki insan tabi bütçe çok oraya buraya savuruyorlar parayı

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili funda,
daha neyim sen özetledin zaten :)

Tabiat Ana dedi ki...

Bekir bey,
hoşgeldiniz.öyle malesef bu ülke garip bir şekilde olmaz olmazlar ülkesi haline döndü.Oysaki zeka olarak gerçekten çok zeki bir toplumuz bu tür yaratıcılıkları başka işlerde kullansak kim bilir ne başarılı oluruz birey ve millet olarak.