9 Eylül 2009 Çarşamba

Sorumlusu İnsanoğludur

demiş Kadir Topbaş.Doğru demiş. Böylesi hor kullanılan bir dünyada doğada yeri gelince alıveriyor işte intikamını.Hatta sanırım hatırlatıyor arasıra bize ,bakın işte diyor karşımda nasılda acizsiniz.O da haklı,doğru çok kuvvetli, koskoca yerkabuğu sallanıyor minicik insanoğlu ne yapsın, ya da işte böyle gökden rahmeti indiriveriyor delidolu, bu insancıklar nerelere kaçsın.......da.
Yokmu yani bu zavallı insanoğlunun yapabileceği birşeyler korunabilme adına.
Yani ilk sorum şu aslında, kimdirki bu Kadir Topbaş.Yok öyle küçümsemek ya da laf sokmak gibi bir amaçla değil tam anlamıyla soruyorum .Kim Kadir Topbaş?Açın google amcayı sorun, ilk yanıtı İstanbul Belediye Başkanı diye veriyor.
Yani geçen Ağustosun 17sinde yani senesi gelince depremi hatırladığımız ve İstanbulda bir deprem olsa şu büyüklükte olacak şu kadar kişi ölecek diye anlattığımız,bugün gazete sayfalarını açtığımızda neredeyse her saat başı artan ölüm sayısıyla sele maruz kalan canım İstanbulun belediye başkanı.
Peki Kadir Topbaş ne yapsın. Tek başına bir adam di mi ne yapsın.?
Misal acaba diyorum bir alt yapıya el atsa.Yerin üstüne verdiği(?) değerin onda birini altyapıya gösterse(kendi değil canım elbet vardır işten anlayan) İmar izni verilen yerleri bir kontrol ettiriverse.Uygun mu değilmi yağmur yağarmı,dere taşarmı, sel olurmu birileri ölürmü diye bir düşünse?
Ama adamcağızda haklı ne yapsın daha ekilecek binlerce lale ,kesilip yol geçirilecek dönüm dönüm orman varken napsın kafasını kaşıyacak hali yokki.
E gözünü sevdiğimin İstanbuluda küçük şehir değilki bir uçtan bir uca rahat 1,5-2 saat alır gitmesi gelmesi.Her yere nasıl uzansın?
Allahın takdiri , insanoğlunun doğayı hor kullanması , birde eski belediyenin suçu bu olanlar.Sahi kaç yıldır görevdeydi kendisi?
Dönem dönem üstüne hala İ.M.G tarafından yönetilen bir şehirde oturup bunları rahat rahat yazıyorum di mi bende ?

Ölenler için çok üzgünüm,herbirine allahtan rahmet diliyorum.Herbirinin ayrı hikayesi var ve her biri gerçekten yürek burkuyor.

Keşke düşünüp işinin gereğini yeterince yapan,insanlara ve doğa saygı gösteren,rant uğruna doğanın tahrip edilmesine göz yummayan ,ve herşeye rağmen olası bir kriz durumunda olduğu yerin sorumluluğu taşıyabilen insanların yönettiği bir ülkede yaşasaydık belki hiç de böyle olmazdı diye düşünüyorum.

14 yorum:

nalan dedi ki...

son paragraf tam ütopya tarifi gibi olmuş :)

Asortik Krep dedi ki...

Sadece o mu..? Kaç senedir İstanbul'da belediyeyi kimler yönetiyor..? Sadece aynı görüşten insanları belediyeye sokmak belediyecilikte çözüm değil demek ki..? Ya da İstanbulu basamak yapıp ülke yönetimine atlamak..
Ben mi hesap vereceğim buna da..Yoksa insanoğlu mu ..?
Bu arada yazımı yeni gönderdim ve oturup aynı düşüncelerde yazı yazdığımızı farkettim :)

Belgin dedi ki...

Ne desek bos, giden gitti, suclular ahkam kesiyor.. Keskelerine bende yürekten katiliyor, hepsine Allahtan rahmet diliyorum..

Yasemin dedi ki...

Kendisi Saray Muhallebilerinin sahibidir aynı zamanda.Elini eteğini belediyeden çekse de keşke en iyi yaptığı işi ''muhallebiyi''yapmaya devam etse.

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Adamcağızın bir sürü işi var.
Daha helikoptere binip 3. köprü için yer arayacak,tepeden,gözüne hoş gelen yere,işine yarayanların işine yaratacak yere keyfine göre.
Onca bilim adamı niye yetişir bu ülkede!!!
Dileklerine katılıyorum...

zuzuların annesi dedi ki...

Yok Tabiatcım olur mu hiç?
Ne dedi en yetkili şahıs?
'Derenin intikamı acı olur'!!??
İşte bu!Suçlu dere!
Onlar gerçekleştiremedikleri icraatlarını ya da bahanelerini anlata dursun daha!

Adsız dedi ki...

tabıat ana'cıgım, O bııırrr ;ıkı unıversıte bıtırmıs, o bııırrrr; gormus gecırmıs (!), o bırrrrr hedefını ıstanbulu dunyanın mega kentı yapmak olarak belırlemıs, o bıııırrr ;marmarayı guzelestırmek katara benzetmek ıcın palmıye adası yapmayı planlamıs,-sanırım son ıkı gundur bunu basarmıs- o bıırrrr sadece halkı ıcın calısan begenmedıgını asla halkına sunmayan o bııırrr ıkı uc dort; saray muhallebıcısı dır ..

faturayı halka kestınız ya bakalım sızın faturanızı kım kesecek..:(

bıraz uzattım ama kusura bakmyın nolur. gercekten cok ofkelıyım keske bıraz gururları olsa da evet suc bızde deyıp ıstıfa edıp gıtseler ama nerdeeeeeeee :(

-esyn-

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili nalan,
yorumunu okuyunca gülümsedim ne acı ama ne doğru tespit olmuş hakikaten abartmışım galiba biraz isterken :)

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili asortik bu aralar herkes aynı şeylere isyan ediyor ama suç onl olduğu kadar bizdede var evet bir kısmımız kızıp konuşuyoruz bu konuda ama geçen gün televizyonda bir beyfendi napalım allahtan gelenin önüne durulmaz afet işte dedi.Böyle düşünen öyle çok insan varki hala.Allah nden akıl vermiş fikir vermiş hiç hesaba katmadan kadercilik oynayanlar.Hepside sorumlu bu işde bile bile bu insanları sadece görmek istedikleri gibi görüp oldukları yerlere getiren herkes sorumlu.
sevgiler sana..

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili Belgin,
dileklerine katılıyorum...

Tabiat Ana dedi ki...

Sevgili Yasemin ben bu sorumsuzlukla o işide yeterince iyi yapabileceğini sanmıyorum.Kesin taş çıkar muhallebiden
sevgiler

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili Nur abla,
bir hocam kısaca "bilim değil film yapıyoruz biz" diye özetlemişti buna benzer bir durumu.Bilime verilen değer iki günle sınırlı kalıyor, en önemli,en hayati konuda bile birşeyler öğretmeye çalışan bir bilim adamı ülkenin en seksi erkeği seçiliyorsa bu ülkede burdan pay biçmek lazım toplumun ve elbette bizi yönetenlerin bilime bakış açısını.Allahın takdiri açıklaması çok daha tatmin edici çoğu için malesef :(

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili Banu,
her zamanki gibi en masum suçluyu bulduk hadi gözümüz aydın!

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili esyn,
oturup uzun uzun konuştukya seninlede uzun uzun yazmayayım ama muhallebiden soğudum kardeşim :)