7 Mart 2010 Pazar

Barselona(Montjuic Tepesi&Kolon)

Yine ilk gün, sadece kısa bir süre şehri görmek için gittiğimiz ,fakat daha sonra kalesini görmek için tekrar ziyaret ettiğimiz ,"Montjuic Tepesi'nde" sıra :)
"Montjuic" kelime anlamı olarak "Yahudi" demek imiş.Eskiden bu bölgede Yahudiler yaşadığı için tepenin adı "Montjuic Tepesi" olarak kalmış.Bu tepeye çıktığınızda tüm şehri genel olarak görme imkanınız var.Eskiden pek de rağbet görmeyen bu tepe, şimdilerde kentin en büyük eğlence parkına, olimpiyat köyüne, bir çok büyük ve önemli müze ve galeriye ev sahipliği yapan oldukça önemli bir bölge.

Bir sonraki Montjuic ziyaretimizde biz taşıt olarak teleferik kullanmaya karar verdik.Kesinlikle tavsiye ederim :)
Teleferikle direk olarak Montjuic kalesine kadar çıkabiliyorsunuz.Kalenin tepesinde gezerken inanılmaz deniz manzarası ve yine tüm şehir manzarasını izleme şansınız var.


Kaleyi gezerken yorulursanız diye dinlenip kahvenizi içebleceğiniz cafelerde kalenin iç tarafında sizi bekliyor :) (tur rehberi gibi oldu)






Montjuic'ten sonra bahsetmek istediğim bir başka yerde Kristof Kolomb'un heykeli. Barselonanın en ünlü caddesi Las Ramblas 'ın sonunda yer alan Kolomb'un heykeline İspanyollar "Kolon" diyorlar. Bu heykel 60 metrelik bir sütun üzerine inşa edilmiş.Bu sütunda yine asansörlü ve ziyaretçileri bu asansörle en tepeye kadar çıkabiliyorlar.Ancak asansör Kasım ayı sonunda kapanıyor ve ilkbahar aylarında tekrar açılıyor.


Genel olarak Barselona ile ilgili bir kaç şey söylemek gerekirse; Barselona İstanbul'a benzetilebilir.O kadar hareketli,o kadar keyifli ve bir o kadar da karışık :)


Yani her milletten insan orada.Gezmek görmek isteyebileceğiniz bir sürü yer, bir sürü şey var hepsine gidebilmekse kısıtlı zamanda sanırım pek mümkün değil.Çünkü nereye giderseniz gidin uzun, upuzuuuun sıralarla karşılaşıyorsunuz.Sabredip amacınıza ulaşmanız gerekiyor yani.


Biz ulaşım olarak metro ve tramvay kullandık.Eğer nokta atışı yapacaksanız(yani gideceğiniz yer belliyse, kesinlikle bu yolu tavsiye ederim).Çünkü bir kere trafik derdinden sizi kurtarıyor.Ve gitmek istediğiniz yere en kısa zamanda götürüyor.Ayrıca oldukça ekonomik.T10 dedikleri biletlerden alırsanız belli sürelerde ikinci kez kulanma hakkınızı saklı tutuyor ve fiyatları da oldukça iyi. Ama hava güzelse ve siz yolumuzun üstünde ne varsa onu gezelim vaktimiz var nasılsa diyorsanız o zaman hop on hop off otobüsler var ki onlarda günlük bilet alıyorsunuz(sanırım onlar T10lardan biraz daha pahalı) tüm gün boyunca istediğiniz kadar inip binebiliyorsunuz.


Şehre ait planları ,haritaları,metro hatlarını gösteren haritaları bulmak çok kolay.Metro ve tramvayda benim en çok hoşuma giden şeylerden biri gelen hattın ne olduğunu ve kaç dakika sonra geleceğini DOĞRU gösteren tabelalar oldu.Böylece kendinize aynı güzergah üzerinden farklı programlar yapabilme ve boşuna beklememe fırsatı veriyordu.



Devam edeceğim :)


1 yorum:

sufi dedi ki...

Gezdiğin yerlere bizleri de götürmen çok büyük incelik teşekkürler ve sevgilerimizle.