21 Ocak 2008 Pazartesi

Kelime Oyunları-Evlilik

Nedir evlilik??
Sevgidir.....
Nasıl başlarsa başlasın birliktelik.İster görücü usulu olsun, ister arkadaşlıktan geçilsin evliliğe,ister internetten tanışsın insanlar aşk hep vardır başlarda daha yoğun.Hep olmalıdır da aslında miktarı artar azalır zaman zaman ama asılolan sevgidir evlilikte.Koşulsuz,sonsuz,karşılıksız sevebilmelidir insan.Ne olursa olsun,nasıl olursa,nasıl görünürse görünsün karşısındaki sevginin azalmamasıdır.
Saygıdır....
Belkiden sevgiden daha önemli olarak .Çünkü saygı kaybolursa sevgi pekde işe yaramaz olur.Kızsanda,olmayacak şeyler olsada,kavga etsende,farklı düşünsende saymaktır birbirini.Bir insan olarak değer vermektir saygı.Farklılıkları kabul edebilmektir,özgür bırakabilmektir düşünceleri.
Arkadaşlıktır...
Nasıl yani demeyin hemen.Elbette farklı zevklerin olsa da beraber paylaşacak şeyler bulabilmek,saatlerce konuşabilmektir evlilik.Herşey hakkında..Gençlik heyecanları, çoluklar çocuklar geçip gidince insanın hayatından ortak noktalar yakalamak adına gereklidir çünkü..
Huzurdur,Güvendir...
Çok zorda,yorucuda geçse günün- gecen,hayatının bir kısmı ,onunla beraber iken huzuru bulmaktır.Ellerini tuttuğunda hissettiğin güvendir.Kalbini,aklını hiçbirşey saklamadan açmaktır...
Son lokmayı yememektir ...
Paylaşmaktır evlilik iyiyi,güzeli değil yalnızca.Kötüyü de zoru da..Kaçıp gitmemektir.Bencillik etmemektir.Beraber üstesinden gelmektir ya da bunun için çalışmak daha çok kenetlenmektir.

Kısacası bence evlilik Sezen'in şarkısındaki gibi "öteki olabilmeyi,yerine koyabilmeyi bazen de geri de durabilmeyi öğrenmektir"
Bence tabi...

12 yorum:

paşanın annesi dedi ki...

Canım arkadaşım evlilik başka türlü nasıl anlatılabilirdi ki...
Bütün yazdıklarına katılıyorum.

s. dedi ki...

son noktayı ne güzel koymuşsunuz...
sevgiler...

Derin Sularda dedi ki...

O kadar güzel anlatmışsın ki zaten üzerine söyleyecek bir şey kalmamış... Ama arkadaş olmak konuşabilmek gerçekten önemli, bir yazı da "sohbetinden hoşlanmadığın biriyle evlenme" tarzı bir şey okumuştum doğru olduğuna inanıyorum şimdi..
Sevgiyle kal

Butterfly dedi ki...

evet son nokta cok anlamlı olmus, öteki olabilmeyi, yerine koyabilmeyi...

Sem dedi ki...

Sevgili Tabiat Anacığım, arkadaşımın birisi, 70 yaşına bile geldiğinde saatlerce konuşacak birşey bulabiliyorsan evlilik o demişti. Bu tabiki sadece tarifin bir malzemesi ama en önemlilerinden birisi olduğunu düşünüyorum:)))

Nerden geldi şimdi aklına evlilik- kelime oyunları?:))

Sevgiler

Adsız dedi ki...

way be gercekten cok guzel anlatmıssın beray ablacım.. evliligimizin basında oldugumuz icin mi yok sa sonunda soyledigin gibi zoru bu kadar paylastıgımız icin mi bilmem ama gözlerim doldu..o gecen 10 ayı hatırladım... sevdigime kavusturdu zaman,acısıyla gecerken...ama hayatımdan birini de sildi farkında olmadan .....

Tabiat Ana dedi ki...

evgili Ebrucuğum,
dediğim gibi bu benim evlilik tarifi deyince ilk aklıma gelenler.Herkes kendine göre yorumlar, yazar(çok güzel yazanlar var hatta:) )
Ama beğenmene sevindim...

Tabiat Ana dedi ki...

Sevgili SS,
hoşgeldin:)belki başka duygularla yazılmış olabilir ama bu cümle ilk duyduğumdan beri bana hep bu duyguyu hissettirir, sadece paylaşmak istedim...

Tabiat Ana dedi ki...

Sevgili yıldız yağmurları,
ben gerçekten de konuşmanın konuşabilmenin çok önemli olduğunu düşünyorum evlilikte.Önemli şeyleri konuşmak kadar güncel hayattan da olaylardan da bir kitap hakkında ya da politika hakkında, her konuda.Bu insanların hem ortak noktalarını açığa çıkarır, farklılıklar varsa bile tartışılabilir ya da insan yeni şeyler öğrenir hem kendisi hem de ilişkisi gelişir.Konuşamayan,konuşmayan çiftlerin bir süre sonra nasıl farklı odalarda televizyon karşısında zaman geçirdiklerini görüyorum.Paylaşımları azalıyor:((

Tabiat Ana dedi ki...

Sevgili butterfly,
hoşgeldin:)
bu cümlenin en iyi şekilde özetlediğini düşünüyorum gerçekten.Aynı fikirde olmamıza sevindim.
Bu arada iadeyi ziyaret gelmiştim.Kapı kapalıymış:))

Tabiat Ana dedi ki...

Sevgili sem,
tarifin diğer malzemeleri neymiş sence merak ettim(ee hep sen mi merak edeceksin:) )
Kelime oyunları yazıyorum zaten, evlilik ise "öykücü"nün fikriydi.Malzemelerin geri kalanını bekliyorum....
sevgiler

Tabiat Ana dedi ki...

Diloyum,bidanem ,can canım,
gözlerinin dolmasını istemezdim affet.(öptüm gözlerinden).Gerçekten zor günler geçirdiniz ayrı ayrı.Ama unutun artık, gitti bitti:)) başbaşa yanayanasınız ya önemli olan bu sevginiz ne büyükmüşki üstesinden geldiniz
Bide bir sorum olacak kimi sildi ayol???Ne kaçırdım;)