18 Şubat 2008 Pazartesi

Kelime oyunları-Ayna

Üstünde mavi kalın pijamaları öylece oturuyor orada.Üstünü alelacele kapattığı yeşil örtülü çift kişilik yatağın orta yerinde.Tam karşısında uzun upuzun ama dar bir ayna.Bağaş kurmuş yavaş yavaş sallanırken kucağında yastığı.Yok canım bu ben değilim herhalde diye geçiriyor içinden.Bu saçları dağınık, makyajı akmış, bu kilolu kadın ben olamam.Ben hala aynalara bakmadığımda uzun, koyu kestane saçları olan ,kahkülleri önüne dökülen, şirin küçük kızım diye düşündü.Ne zaman oldu tüm bunlar ben ne zaman bu kadar yaşlandım.Peki neden dedi neden her aynaya bakmadan kendimi düşündüğümde aklıma gelen yüz bu değil neden alışamadım neden yıllar öncesinde kaldım da bugünlere varamadım diye düşündü.Uzandı yandaki komidinin üstünden bir ıslak mendil aldı.Önce akan göz boyasını sildi.Sonra bir ikincisiyle tüm yüzünü.Hadi kızım hadi dedi.Düşünmeye devam edeceksen geç kalırsın ona göre.Önce dizlerinde, çiçekli, güzel mavi bir elbise giydi..Sonra özenle taradı,topladı saçlarını.Sonrasında başladı rutin işine.Önden bir nemlendirici.Sonra bir aydınlatıcı sadece gözlerinin altına .Onları sürerken diline bir şarkı takıldı."Hani herkes arkadaş hani oyunlar sürerken..."sonra dikkatlice gözlerini boyadı,rimelini sürdü.Allık her zaman ve mutlaka dedi hafifçe güldü yavaş yavaş tanıdık gelmeye başlayan yüze daracık aynada.Rujuda sürdünmü hazırsın diye düşündü.Hayalindeki olmasada tanıdık bir yüzdü aynada gördüğü.Az yüksek topuklu terliklerini geçirdi ayağına ve son olarak çantasını alıp kapıdan çıkarken hala mırıldanmaya devam ediyordu"Eskidendi eskidendi ahhh çok eskiden...."

23 yorum:

Ebru Oğuş dedi ki...

bu aynadan çok güzellikler yansıyacak anlaşılan. hüzünlü bir keyifti bu benim için tabiat ana, çok hoş..

Sem dedi ki...

Tabiat anacım, ben aynaları çok severim, her odam da vardır mutlaka bir tane. Yaşam da gerçekçiyim galiba ama aynaya baktığım da sanki hala kafamda ki küçük kızı görüyorum :))

Aynalar ne gösterirse göstersin, içimizde ki küçük kız hiç kaybolmasın diyorum. Sevgiler

Geveze Kalem dedi ki...

Aynanın ne kadar ötesine bakarsak bakalım, eninde sonunda bu yanında devam ediyor hayat...;-)
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

bir gün o küçük kızı da görememek ürkütüyor beni çok:( hüzünlü ama güzeldi..yüreğinize sağlık..

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili ebru,
gerçektende güzel bir kelime herkes harika şeyler yazmış ve eminim yazacak hatta seri yapacak olanlar bile var gibi görünüyor;)

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili sem,
gerçekten de aynaya bakmadığım zamanlarda o kucuk kız olarak tasvir ediyorum kendimi.
Dileğine canıgönülden katılıyorum sevgilerimle

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili geveze kalem,
aynalar bazen sırdaş bazen arkadaş bazende en çok kavga ettiğimiz insanları gösteriyor bize ve doğru aynanın öbür yanıyla ne paylaşırsan paylaş bu tarafında sürdürmek zorunda olduğun kocaman bir hayat var.
sevgilerimle

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili hüzünbaz,
teşekkür ederim.Küçük kızı kaybetmemn dileğiyle.

Kitaplikkedisi dedi ki...

Yaş ilerledikçe aynalar bize hep hüzün verecek... korkuyorum

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Hüzünle karışık gülümseten bir yazı ellerine sağlık.
Aynalar, ne görmek istersen onu yansıtır biraz da.

Derin Sularda dedi ki...

Aynalar ne çok şey anlatıyor değil mi? Bakmak değil görmek lazım derler ya galiba çok doğru... çok güzel bir anlatım olmuş Tabiat Ana,
Sevgiyle kal.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Dilime takıldı şimdi bu şarkı.. eskidendi evet çok eskiden. Sanırım böyle bir şey yazacaktım. Benim ve sanırım bir çoğumuzun duygularını ifade etmişsin. Teşekkürler.

Yine de o küçük kız çocuğu - en azından aynaya bakmadığımız zamanlar- hep bizimle olsun be.:))

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili fz,
heryaşın her çizginin ayrı bir anlamı olur herhalde insanın yaşı ilerledikçe diye düşünüyorum aslında.Yani aslında korktuğum yaşlanmak ve bundan hüzünlenmek değil.Sende korkma;) sadece güzel geçmesini sağla ve tadını çıkar yaşarken ve sonrasında.
sevgilerimle...

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili yaşamın kıyısında,
teşekkür ederim.Doğru ne görmek istersen ve nasıl görmek istersen bazende:)
sevgiler..

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili yıldız yağmurları,
aslında herşey öyle değilmi yani hayatta öyle, nasıl görmek istersen yaşadığın bir olayı öyle görürsün, ordan bakarsın.Bu konuda aynalar masum onları değiştiren bizi gibi sanki değilmi???

Tabiat Ana dedi ki...

olsun be incegülcüğüm hep bizimle olsun.Bu şarkı alp götürür beni hüzünlendirir.O küçük kızı hep hatırlarım kaybettiğim yanlarıyla özlediğim yanlarıyla ve sıkı sıkı sarılmak isterim bazen de hala bende kalan parçasına.
sevgiler senin için;)

etki alanı dedi ki...

Boy aynasına baktığım zaman,yarımı göremiyorum.Aldığım kilolar beni iki tülay yaptı..Ama ben orada incesini görüyorum..Yoksa kaos başlar..
Aslında o inceye ulaşmak için gayretler başladı ama.........

TüTü

Esra dedi ki...

Aynalar sahidimiz buyudugumuzun...

Unknown dedi ki...

merhaba, geçmişe özlem duyan bir bakış açısıyla, güzel bir "ayna" anlatımı...güzel olmuş, tebrikler...
sevgiler...

Tabiat Ana dedi ki...

tütücüğüm,
benımde 1/3 ım kaybolmaya başladı napıcaz bılemıyorum ben su twıst and shape olayına gırmeyı planlıyorum ,periciğim(perili köşk)in tavsıyesıne uyarak ya hadı hayırlısı:))

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili esracığım,
bazen acı olsada doğru hıc rıyasız onlar sahıt

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili evvel zaman ,
hoşgeldin.teşekkür ederim.Bıraz huzunlu oldu galıba ama:)

SERAP dedi ki...

Hep isterim yatak odamda uzun ve dar bir ayna.Artık almasam mı acaba:)
Sevgiyle kal.