7 Mart 2008 Cuma

Bir sürü film:)

Bu aralar film yönünden pek kısmetliyim.Belkide birazcık kısmetsizim.Yani henüz karar verebilmiş değilim.Kısmetliyim çok filmim var kısmetsizim sadece 1 tanesinin sonunu izledim o da ikinci partide.

Geçenlerde çıplak ayaklı kontes 3 film birden getirdi attı çantama.Özellikle Persapolisi ben istemiştim.Zaten tamamını izleyebildiğim tek filmde o oldu.Film gerçekten çok güzel.Çizgi film olmasına rağmen o kadar sade ve basit çizimler varki hiç karışıklık yok hatta tam bir film havası var.Konuyu zaten çoğunuz biliyorsunuzdur.Bilmeyenler için"Şah devrinin İranda kapanmasından sonra gelen yasaklar ,yeni yönetim şekli ve bu dönemde bocalayan bir ufaklığın büyümesini genç kız olmasını hayatını anlatıyor.Çınarcığıma söylediğim gibi bu ufak kızın asi tavırlarını Dodıkıme çok benzettiğimden galiba film beni daha bir fazla etkiledi.Tavsiye ederim zevkle izlenebilecek bir film...

Evening bir diğer filmimizdi.Bu filmdede artık ölüm le yaşam arasında hastalığının son evresini yaşayan bir annenin sırlarını hayal meyal ortaya dökmesi ve iki kızının annelerinin geçmişine ait sırları azda olsa öğrenmeleri ,kendilerine ve hayatlarına ait değerlendirmeler yaptıkları,dostluğu aşkı arkadaşlığı,ümitsizliği,bebek sahibi olmanın verdiği korkuları ve daha birçok kadınca şeyi (bence) güzel anlatan bir filmdi.Son 5 dakikasını Doğa uyandığı için seyredemesemde tavsiye edebilirim.Keyifli değişik güzel bir film...

2Days in Paris hiç izleyemedim.kontesciğimde vaktin olursa izle ahım şahım bişey değil dediğinden pekde heves etmedim.

Çık Aramızdan evlenmeye karar veren ancak evlenmek istedikleri kilisenin rahibi tarafından bir çeşit sınava tabi tutulup nerdeyse evlenmekten vazgeçen bir çifti anlatıyor.Sonuna varamadım, zira gece 2 romantik komedi seyretmek için pek uygun bir saat değildi.Uykum geldi ve yattım.Sonunu merak etmedim açıkcası ama romantık komedi seviyorsanız ve vaktınız varsa, izlerim unuturum denilebilecek bir filmdi bence...

Bucket List vizyon filmlerinden galiba çok sevdiğim iki oyuncuyu görünce kaçırmayım dedim ve aldım.Film kısa süreli ömrü kalmış iki hastanın hastanede tanışması ve hayatlarının geri kalanının ortak bir yolda birleşmesini anlatıyor.Hastalardan biri hastane sahibi çok zengin ama hayatı boyunca hep kendini kısıtlamış biri.Diğeri de ailesi ve çocukları için hep kendini ikinci plana atan biri.Karar verip geri kalan günlerini yapmayı istedikleri ama yapamadıkları şeyleri yapmakla geçiriyorlar.Komik ama hafifde hüzünlü bir film.Tavsiye ederim En azından oyuncuları sağlam...

10 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Pek etkinlikçi gördüm seni.:) Romantik komedi çok severim. İvedik'e fena güldüm. Hatta karnım ağrıdı gülmekten. Grup gidince, farklı yorumlamalardan olsa gerek daha eğlenceli oluyor.:)

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Tabiat,
Geç kaldığım için tüm yorumları buraya yazayım istedim.
Duvarlar herkezi bir yere götürdü, senin gittiğin yer de çok acı olanlar, ne gözler ne Erol'lar gitti hiç sebepsiz.
Filim özetlerini de çok sevdim. Karar verme noktası gibi oluyor bu tür özetler.
Sevgiyle kal,

Tabiat Ana dedi ki...

incegülüm,
kızlar sayesinde ve elbetteki doğaya gecede bakan annem sayesınde arada sırada böyle etkınlıkler oluyor işte.Hem kızlarla buluşuyoruz hemde arada tiyatro film güzel vakit geçiriyoruz değişiklik oluyor:))

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili yaşamın kıyısında,
giderek çoğaldığımız için-ki bu bence çok güzel- tüm yazıları okumak zorlaşıyor gibi .
Film yorumları işe yarıyorsa sevinirim benimde böyle yorumlardan etkilenip izlemek istediğim filmler oluyor o nedenle hem okuması hemde yazması hoşuma gidiyor.Umarım işe yarayan bir post olmuştur.

cinar dedi ki...

Sevgili Tabiat Anacım,

Persepolis'i ben de çok beğenmiştim. Hele ki içinde bulunduğumuz şu günlerde her kesimden insanın seyretmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle yok canım olmaz diyenlerin. Gerçi bir laf vardır anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az diye :)

Bu arada kelime oyunlarını soracaktım. Ben ikidir yazıyorum ama bir yere haber vermem gerekiyor sanırım değil mi? :)

Tabiat Ana dedi ki...

çınracım,
yorumuna anlatmıştım ama istersen bu sayfada sağ tarafta kelime oyununa katılanlar linkine tıklayıp ana sayfaya(merkez ofise)ulaşabilirsin.
ordada herhangi bir yazıya oyuna katıldına dair bir yorum bırakırsan yeterli olur.
sevgiler ..

Berrin dedi ki...

evenıng ı bır sure once ızledım sahsen ben begenmedım..uykumu getırdı bosa vakıt karcatan bır fılm :)

dıgerlerını bılmıyorum ama not edecegım:)

Derin Sularda dedi ki...

Şu sıralar eşimde eve pek çok filmle geliyor ve biz hangi filme başlasak aklımız hep diğerinde kalıyor, seçenekler çok olunca sürekli acaba bunu yoksa bunumu izlesek kararsızlığı çıkıyor yani resmen sorun oldu artık :)) En iyisi hepsini geri gönderip rahat oturmak var:)))

Tabiat Ana dedi ki...

berrincim,
ben filmi beğendim aslında yani düşününce kızlarının annelerini değişik bir gözle görmeleri farklı ve hoş gelmişti.
Umarım izleme fırsatı bulursan diğer filmler hoşuna gider..
sevgiler..

Tabiat Ana dedi ki...

yıldız yağmurları,
evet o kararsızlığı çoğu zaman bende yaşıyorum.O zaman kura çekiyoruz:))
tavsiye ederim :))