26 Şubat 2008 Salı

Diyet,Spor,vs....

Ee olacağı buydu,o kadar bahar yazısı okuyup, bide üstüne bahar yazısı yazınca.
Neymiş efendim kuşlar ,böcekler,havalar ısınacak, montlar fazla gelecek..
Neee.... amanın nasıl yani şimdi bu kazaklar kabanlar çıkarılacak yine ortalıkta tişörtlerle ince ince montlarla gezilecek hatta ileri gidilecek yarın birgün denize girilecek ee halilen mayolar, bikiniler.
Beni bir korku aldı a dostlar.Bu kiloyla değil yüzmek, suyun azcık içine bile giremem ben, su üzerinde asılı kalırım.Bu nedenle hafta sonu itibariyle kilo vermeye karar vermiş durumdayım(bu öğlen yediğim kocaman karışık sandviç asla sözümü bozduğumu göstermez ama dimi...dimi?dimi..)
Aslında çalışmalarım başladı bile arkadaşlar.Bir ara sessiz ve derinden Tubikkonun DKZ grubunu deneyim dedim.Iııh olmadı bu rahatlatan tavsiyeler dahada bir rehavet çöktürdü üstüme.(aslında bu durum bu yöntemle kilo vermeyi başaranları gözümde dahada bir saygın hale getirdi.Tavsiye ederim bi deneyin. bende olmadı diye sizdede olmayacak diye bişey yok.Arıza bende olabilir.)
Ben tekrar kendime işgence yaptığım sporlu günlerime döneceğim.Aslında spor yapmak işgence değildir arkadaşlar siz bana bakmayın.Spor güzel bir alışkanlık ve bir yaşam biçimidir.(kötü örnek olmayayım)Ha bana işgence gibi geldiği doğrudur fakat başlayana dek.Çünkü başlaya kadar homurdanan ben başladıktan sonrada hız kesemem.Saatlerce yürüdüğüm arkadaşlar tarafından spor aletlerinden zorla çekilerek uzaklaştırıldığım ve spor sayesinde fit olduğum zamanlarımda olmuştur benim.Ama başlamayı sevmiyorum.Aslında spor salonlarını,spor salonlarında iki arda bir derede(ben hep öğlen aralarınıda gitmiştim belki akşam gitsem severdim bilemiyorum ki?)giyinip soyunup koşturup duş alıp vs...vs...vs...,spor salonlarına gitmek zorunda olduğum günler olmasını sevmiyorum.
Bu nedenle yıllardır evde spor yapsam diye hayal eder dururdum.Ve bu hayalimde kedibeyin az kafasını yememişimdir.Bir koşu bandı alalım diye.Nerden baksan tam 13 yıldır tanıyoruz birbirimizi ve bu 13 yılın rahat 10 yılında ben koşu bandı hayalleri kurdum.O ise beni "koşacaksan parkta bahçede koş ne işin var evde ben zaten spor salonlarında koşanlarıda hiç anlamam" diyip diyip geçiştirdi beni.Kendisi spora pek meraklıydı.Özellikle iyi bir basket oyuncusu olduğunu söylemeden geçemem.Saatlerce basket oynar hiçde yorulmazdı.Sonra o da bana çekti.Körle yatan şaşı kalkar misali basket topunun yerini bile unuttu.Şimdi sporla ilgili tek aktivitesi televizyonun karşısında zaman zaman ayakta, zaman zaman diz çökmüş şekilde futbol maçı izlemekle sınırlı.
Bir süre yürüyüşlere çıktık beraber.Eşofmanları giyip sabah sabah attık kendimizi yollara(hafta içi bile.. Düşünün artık)Uzun soluklu olamadı tabi.İkimizinde pili yavaş yavaş bitmeye başlayınca çaktırmadan mazeretler bulduk.Ve yürüyüş planları en son Doğa'nında hayatımıza katılmasıyla son buldu.
Birkaç gündür hayatımızda yeni bir spor aleti var.Twist and Shape. Aslında bu periciğimin bloğunda gördüğüm ve uzun süren acabalardan sonra aldığım bir alet.Bu günlerde bizde pek revaçta.Bir kere Doğa üstünden inmiyor.Sabah kalkıp ilk iş önce tartıya çıkıyo ve klasik "biraz kilo almış gibiyim" dedikten sonra(artık nerden duyduysa??kesin televizyondan) TaS in başında alıyor soluğu.Ondan kalan vakitlerdede ya ben ya da kedibey üstünde oluyoruz.Garip bir rekabet bile başladı aramızda."Kaç tane yaptın??,Kaç kaloriymiş??,Yedin keki böreği geldin twist twist olmazki"cümleleri çok sarfediliyor.
Bakalım bunun ömrü ne kadar olacak?Spor salonlarını sevmeyen ben kendi salonumda bununla ne kadar ilerleme kaydedeceğim göreceğiz hep beraber.

14 yorum:

CHROMA dedi ki...

:)) yazının başını okurken tam sana "twist and shape'i dene şekerim" diyecektim :)) ki, dememe gerek kalmamış :P
Kesinlikle işe yarıyor, özellikle basen bölgesi için. ben de 2 hafta içerisinde gözle görülür bir etki yarattı. Ama ilk başlarda kendini fazla zorlamamanı ve süreyi yavaş yavaş arttırmanı tavsiye edrim. yoksa soğursun aletten. mesela 3 gün 10 dk, sonra ki 3 gün 15 dk gibi sürelerle çalışmakta fayda var. ben en son 20 dk ya çıkardım. arada da 5-10 sn'lik kısa molalar veriyorum.

Tabiat Ana dedi ki...

:))
hihi kalp kalbe karsı derleeer:))
aslında tahminimden biraz zor bir aletmiş dizlerinden sakat bir insan olarak biraz zorlanıyorum ama az az ve sık yaparak bunu telafi edebilirim galiba.Alet hakkında böyle faydalı şeyler duyunca iyi geliyor.Deneyelim bakalım.Tavsiyeler aklımda:))
Teşekkür ederim

Sem dedi ki...

Nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum bu aletin, ama bize şöyle haftalık raporlar falan ver bize; eğer işe yarayan bir şeyse biz de deniyelim be Tabiat Anacım. Yürüyüşleri ise sakın ihmal etmeyin ama, sadece kiloloar için ruh için de çok iyi, gezip, yürümek, yaşadığını hissetmek:) Kolay gelsin

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Yakındır seninki de diğer arkadaşları gibi, elbise askısı görevi üstlenmek üzere yatak odasındaki yerini almaz umarım. Çünkü bunların kaderleri bu canım. En azından benim bildiklerimin.:))

Nefis bir kirazlı bahar yazısından sonra, kim sporla neyin uğraşacak. Hem bu güzel havada, eve kapanıp terlemeyi kim ister ki! Yazın gidecek o kilolar, meraklanma hiç...

Tabiat Ana dedi ki...

semcim,
söyle biçeşit merdiven çıkma hareketi yaptırıyor.Yorucu bişeymiş ama:)
Yürüyüşleri keyif almak için pek severim, vazgeçmem, merak etme:)
helede bahar gelsin alırız Dodıkıde düşeriz hafta sonları sabah sabah yollara:)

Tabiat Ana dedi ki...

Umarım gider incegülcüm:)),
valla bizimki şu anda salonda baş kösede oturuyor bakalım saltanatı uzun sürer umarım.

Esra dedi ki...

:-) hadi bakalim, hayirli olsun.
:-)))

Tabiat Ana dedi ki...

Esracım,
teşekkür ederim:))

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

ben yaparken nefes nefese kalıyorum ve çok yoruluyorum ya....
gene ara verdim o yazdığım dönemler de ne iyi düzenli yapıyordum :(
küçücük ama kocaman bir karnım var :(

uykucu dedi ki...

tüh keşke benim tvis end şeypimi sana verseydim :)ben bir dönem acayip hevesle yaptım onu hatta göbeğime sauna belt bile takıp!! şimdi yatak odasında tozun içinde yatıyor minüsküsümü azdırdı.bir dönem asrın aletiydi kime gitsem evinde var sen umarım fayda görürsün:)))moralini bozma sakın ..

Öykücü dedi ki...

Bu aletin bir resmini istiyorum.Lütfeeeen:))

Benim de bisikletim var evde.Kullanıyorum ara sıra.

Tabiat Ana dedi ki...

pericim,
o küçük ayva göbeeeğinden bendede var malesef hani normal doğum yapınca kalmıyodu bu göbek:((
valla şimdilik iyi gidiyor çok düzenli olmasada elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.Yoruyor gerçektende

Tabiat Ana dedi ki...

figencim,
yaparken gerçekten dizimde bir ağrı oluyor ama düşük ritimle daha uzun sure yapmaya çalışıyorum.Doğumdan sonra bendede menisküs başlamıştı berbat bişey asla tekrarlasın istemem..
teşekkür ederim;))

Tabiat Ana dedi ki...

öykücüm,
mail atacağım canım.