11 Şubat 2008 Pazartesi

Efendiiii efendiiiii ;)

"Yedi çifti evlendirdin mi onlarda mutlu oldularmı cennete gidersin" der annem hep kendini savunurken.Pek de sever böyle çöpleri çatma işini.Aslında bu iş ben kendimi bildim bileli bizim evin en ateşli tartışma meselelerinden biridir.Babam her zaman karşıdır böyle şeylere"İyi olursa Allahtan kötü olursa senden bilirler yapma ,etme hanım "der hep.Annemse bu lafı pek ciddiye almaz açıkcası."Bak hadi 13 olacak bir çift daha yapayım sanada yer bulacağım" diye geçiştirmeye çalışır.Napsın can çıkar huuy çıkmaz derler ya o hesap.
Gerçekten de kaç kişi oldular bilemiyorum ama ard arda sıralayabileceğim en az 10 çift var bende:)
İnsanları iyi analiz ettiğinden mi yoksa şansından mı bilemiyorum ama daha boşananıda olmadı (Allah korusun canım şaka şaka..)
Benim se anamın kızı olarak bu konuda çok becerikli olduğum söylenemez.Ben babamın kızıyım galiba bu işlere pek bulaşmam.Karışmayıda istemem.Sonuçta herkes evlenecek yaşa gelmişse eşinide kendi bulabilir diye düşünürüm hep.(İstisnalar hariç.)
Şimdiye kadar sadece tek bir denemem(iz) oldu oda tuttu valla.Oysa bugünlerde kendilerine bir şans vermelerini istediğim bir çift var.Oğlumuz gönüllü ama kızda henüz tık yok.Sebebi ise çok enteresan geliyor bana."Çocuk çok efendi"
???!!!!!!
Nasıl yani.?
Hani çakal olsa anlayacağım,kumar düşkünü,çapkın,terbiyesiz,kabadayı falan dese eyvallah ama suçu sadece "efendi" olmak.
Şimdi benim sorgulamak ve anlamak istediğim nokta şudur.Bu dünyada birçok kadın şiddetten yana dert yanıyorsa,bir çoğu evine barkına uğramayan bir adamla mecburiyetlerden dolayı evlenmiş ve hergün kahroluyorsa,kimileri eşlerine güvenemiyor ve her an tetikte dolaşıyorsa,efendi olmak bir suçmudur?

8 yorum:

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Ben söylüyorum, kimse inanmıyor. Bazı hatunlar acıdan zevk alıyor. Artık efendi adam kavramı geçmişte kaldı. Aha da delilli ispatlı ortada. Efendi olmak suçtur, kabahattir evet. Affet, oküz olacaksın ki, kıymetin olsun, şanın yürüsün.:(((

Tabiat Ana dedi ki...

incegülcüğüm,
malesef öyle görünüyor:(

chroma dedi ki...

belli ki kızımız birazcık heyecan arıyor. Efendilik iyidir tabi ama en azından işin başında biraz hareket, heyecan, adrenalin istemek de gayet normal bence. Zorlamamak gerektiğine inananlardanım ben de.
Benim için "uygun" eş adayı bulmuş olan herkesi (annem, komşular, arkadaşlarım vs vs.) püskürttüğüm için kimseyi de eş edindirmeye uğraşmıyorum. Bırakınız, kendileri bulsunlar. Geç de olsa bulurlar.

Tabiat Ana dedi ki...

chromacığım,
yanlış anlatmış olabilirim belki ama demek istediğim tam olarakda efendi diye biriyle birlikte olunacağı değil elbette.Aşk heyecan elbette gerek hatta başlarda değil her daim gerek ama benim anlamaya çalıştığım efendiliğin bir kusur gibi görülmesi.Yoksa zaten zorla güzellik olmaz

Sem dedi ki...

Tabiat Anacigim, 'efendi' derken ne demek istediğini bilmek isterim. Belki bir kimya hissetmemiştir aralarında, bir açıklama yapması gerekmiştir, o da 'efendi' demiştir. Bu durumlarda hep bir şey söylenir ama bu söylenen gerçek neden olmaz genelde diye düşünürüm ben. Kimya olsa, 'efendi'lik kusur değil kredi olurdu herhalde diye de ekliyorum:)) Sevgiler

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Sevgili Tabiat
Kadınlarımızın %30'u erkeklerin %70'ne tekabül eder. Bu kızımız da yüzde otuzun içinde olsa gerek. Erkekleri yüzde yetmiş yapmayı sağlayan yüzde otuz yani.
Anlatmak istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum.

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili sem,
aslında yoruma cevabımı dün yazacaktım hemde sana biraz sitem ederek fırsat bulamamıştım sabah bloguna gelınce sevindim.Nerelerdesin yafu.Ayrıca bir resimle kanmam ben ona göre;) yazı isterim;)
Efendiliğe gelince bildiğin gibi kibar nazik saygılı demek istemiştim.
Kimya konusunda haklısın galiba.
sevgilerimle.

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili yaşamın kıyısında,
anladım ben onu;)
sevgiler...