11 Eylül 2008 Perşembe

Bekleyiş


Binanın yanından küçük bir kapıdan girdik.Bir kat çıktık merdivenlerden küçük bir ara kat bekleme salonu bile değil.Bizim gibi birsürü insan kimi bulduğu koltuğa kimi koltukarın arasındaki sehpalara oturmuş.Herkes üzgün herkes kederli.Duvarlar açık yeşil.Kapı daha koyu.Kapının kolu yok.Kapı duvar derler ya öyle işte.Bir soğuk ,bir hüzün , bir ümit.Gözlerim dalıp gidiyor.Dalıp gidecek uzaklar yok oysaki.Bir kaç adım ya var ya yok karşı duvara.Aklımda bir sabah.Annemler erken çıkmışlar servise diye.Ben tembihli anannen gelene kadar kapıyı kimseye açma.Bekliyorum. Anannem gelmiyor.Küçüğüm ağlamaya başlıyorum birden.Radyoyuda açmışım evde ses olsun.Önce sessiz sessiz sonra bağırarak ağlıyorum.Anannemi bekliyorum korkuyorum evde yalnız.Dua etmeye başlıyorum"Allahım lütfen ,ananneme bişey olmasın ,lütfen gelsin ,lütfen ölmesin".Çocuk aklı işte.İçimde bir korku bir hüzün.


Şimdi kolu bile olmayan bir kapıyı içerden açsınlarda anannemi birkez daha göreyim diye yine bekliyorum.

O güne dönmeyi istiyorum, hemde çok, bu bekleyişin sonunda anannem gelsin, kapıyı açsın, ben de sarılayım, onu koklayayım istiyorum.

Yine aynı korku yine aynı hüzün.

8 yorum:

Aylin Ünlü dedi ki...

Kendi anneannem geldi yazınla aklıma ve onunla geçirdiğim çocukluğum,özlemişim.Kalemine sağlık,çok hoş bir yazı olmuş Tabiat Ana...

cinar dedi ki...

Canımcım, ananenle ilgili hep seni gülümsetecek anıların var ne güzel. Onu tanıdın ve çok sevdin, çok şanslısın. Yabancı ellerde büyümedin, hep tanıdıktı indanlar, kendilerinden çok sevdiler seni. Bu nasıl güzel bir ayrıcalık farkında mısın? Her şeyin bir sonu var maalesef. Ama bu son başka bir şeyin de başlangıcı olacak öyle düşün.
Öptüm çok çok.

cinar dedi ki...

Yeni şablonun hayırlı olsun bu arada. Güzel olmuş. Ama ben neden severek okudukların arasında değilim? :)

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili Aylin,
keşke daha güzel sebeplerle yazılmış bir yazı olsaydı:(

Tabiat Ana dedi ki...

Çınarcım,
evet herşeyin bir sonu var ne doğru.Güzel şeylerin sonuysa hep daha hızlı geliyor.İnsan sevdiklerine doyamıyor işte.Ben aslında ölüm fikrinden çok şu anki durumuna çok üzülüyorum.Tek bir nefesle, belkide hiç bilmediğimiz acılar çekiyor.Umarım hakkında hayırlısı olur.Hep böyle dua ediyorum inan.
Şablon için teşekkürler.İnsan kafasında bişeyler varken eski şeyleri değiştirmek istiyormuş gerçektende.Bu sayfa daha iyi geldi bana yazacak çok şey bulamasamda.
Sen nasıl sevdiklerim arasında yoksun.Biliyorsun ki gizli bahçeye yazmaya doğailehayttan sonra başladım.Aslında burda önceleri sadece öykü atölyesi vasıtasıyla tanıyıp okuduğum sevdiğim linkler vardı.Sonra 1-2 ufak eklemeler oldu.Senin linkin, tanışıklık daha eski olduğundan doğailehayatta.Ancak burayada eklerim bir tane.
Canım benim...

sufi dedi ki...

Canım Anneannen için hayırlar dilemekten başka şey gelmiyor dilime.Çilesi dolmuşlardan olur inşaallah.Sevgilerimle.

Tabiat Ana dedi ki...

sufi çok teşekkür ederim.umarım acıları uzun sürmez.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Canım ya. Ananemin kokusu hala genizlerimi yakar. Rabbim olduğu yerde huzur versin onlara. Ve bir gün kavuşmayı nasip etsin, güzel bahçelerde inşallah...