5 Ocak 2009 Pazartesi

Ateş

Günlerdir düşünüyorum.Günlerdir o çocukları hayatlarını, ümitlerini ,yaşadıklarını, hissettiklerini, hayallerini ve yeni bir yıla girme çoşkuylarının nasıl sonlandığını düşünüyorum .

Anne ve babalarını düşünmek bile istemiyorum... denedim kalbim sıkıştı.

Sonra bunun nasıl başka şeylere malzeme yapılabildiğine bakıyorum aklım almıyor.
Balığın baştan koktuğu ve her türlü argo açıklamanın olasılıklı ve kabul edilebilir ve saygın karşılandığı bir ülkede bir "insanın" nasıl insanlıktan çıktığına, hadi geçtim canlılara saygıyı ,ölülere bile saygı duymadığını görmek içimden çoşup gelen öfkemi daha da arttırıyor.
Sonra yine bu "insanın" insanlıktan anlaması için bir parça ateşe mi dokunması gerekiyor diye geçiyor aklımdan
Az önce Sardunya 'da okudum sonra burda. "Dün bir anne oğlu gasilhanede yıkanırken ‘Sıcak su dökün. Üşümesin’ demiştir. Ama siz Cuma’ya gidin, aman kaçırmayın! "

3 yorum:

metanoia forever dedi ki...

aynı düşünceleri ve duyguları paylaşıyorum seninle. Namazını kaçırmayacak bir kişlinin mevlanın hayat anlayışından bihaber olması ne büyük çelişki. Bazı konular hiç bir zaman konuşulmaz. gerçek olsalar bile. allah kimseyi böyle imtihan etmesin yüreği yanan ailelerine sabır diliyorum allahtan ve densize de akıl, fikir, temiz bir yürek diliyorum.aslında onun durumu daha acınası ne yazık....

sufi dedi ki...

Maun suresinde "onların namazı(ibadetleri gösteriş içindir) diyor.İnsana hizmet değil insana eziyet hangi kitapta makul görülmüştür ki?

Nihan dedi ki...

Beray,
Cok uzucu degil mi? Nasil bir anlayistir bu? Boyle insanlarin herseyi din kisvesi altina sokup dinimizi lekelemelerine cok ama cok uzuluyorum. Gitsin onlar cumaya egriyi dogruyu asil bilmesi gereken biliyor nasilsa..