30 Ocak 2008 Çarşamba

Lades

Eve vardığımızda müthiş bir koku karşıladı bizi kapıda ev ahalisinin ekstrası olarak dün akşam:)

Yüzüme yayılan kocaman gülümsememle "anne ne pişirdin" dedim."Bilemem ne pişirmişim" dedi annem her zamanki gibi ,"git fırına bak".Koşar adımlarla gidip fırına baktığımda başıma geleceklerden habersiz mutluluğum daha bir arttı.

Sonra annem "hadi" dedi "hızlanın hemen yemek yiyip çıkalım geç kalacağız.Kızın yemek vakti uyku vakti şaşıyor sonra."Bazen, yok yok herzaman ,bunları bizden daha fazla düşündüğü kesin.Apartopar oturduk masaya.Ahmet ben çorba içmem diyince asıl yemeğe terfi etti. Bizse klasik sıralamayla başladık ve devam ettik.

Sonunda herkes sofradan kalktığında bir ben birde o kaldık.Ben yemeğimi bitirmiş, ekmek kırıntılarını kemçinerek yerken birden lades kemiğini uzattı bana."Hadi"" dedi varmısın".Önce "amaaan boşver ben zaten hep unuturum" diyecek oldum sonra vazgeçtim."Hadi "dedim "varım ama mızımak yok."
Sonrasında topladık sofrayı düştük yola bütün akşam boyunca ben ona çay verdim o bana ıslak mendil, kimse hatırlamadı lades tutuştuğumuzu şimdi düşünüyorum da, taa ki ben hatırlayıp da ona da hatırlatana kadar.
Çantayı elinden alırken "aklımda" dedim ve 10 dakika sonra paltosunu elime tutuşturduğunda sessizce "lades" dedi kedibey.
"Ladesim lades olsun mu? (olsun) almayan Shrek olsunmu :))) olsuuuunn (amaaann hep olduğumuz şey zaten:) )

Not:Şaka şaka söz verdik,hesabımız neyse öderiz dimi..

4 yorum:

Geveze Kalem dedi ki...

Sağ sütuna tavsiyedir; Elif Şafak Siyah Süt.;-)

Ladesleri özledim... Artık lades kemiğine rastlayacağımız tavukları almaz olmuşuz; but, kemikli pirzola, kemiksiz pirzola, kanat, incik(öyle mi denirdi?), göğüs, kuşbaşı... Artık her bir parçasını ayrı paketleyip satıyorlar.
Yumuşacık bir an anlatımı olmuş.:) Huzur kokuyor...

Tabiat Ana dedi ki...

sevgili geveze kalem,
siyah süt yakınlarda okuduğum ve uzun sürede aklımdan çıkmayan hatta üzerine yazıda yazdığım (Anne) bir kitap.Gerçekten güzel bir tavsiye teşekkür ederim.
sevgiler...

Ebru Oğuş dedi ki...

şimdi düşününce ben lades tutuşmayalı çook yıl olmuş, sebebini demiş sema zaten. hadi onca parçalayıp satıyorsunuz, paketin birine de lades kemiğini koysanız olmaz mı yani?? neyse, aklımda;)

Tabiat Ana dedi ki...

Ebrucuğum,
bu fikri tavuk firmalarına mailmi atsak acaba??.Güzel bir reklamla satışlarıda artabilir hatta ;)